Vzpoura

Uveřejněno dne 3 dubna 2019 000 11:34

Poláci a Francouzi se připojili ke klimatické kontrarevoluci. Obvyklá strategie alarmistů už ztrácí dech. Před klimatickou konferencí sice zinscenovali sérii „spontánních“ akcí pro média jako vždy, ale následovala srážka frází s realitou.

V říjnu klimatický panel OSN vydal další zprávu o stavu klimatu (Special Report). Výsledkem byly jako vždy chilliastické titulky v novinách: Prý na záchranu světa zbývá už jen 12 let! Jiní píší, že nás čeká klimatická „genocida“.

Novináři hlásí, že vědci jsou zděšeni, že klimatická změn probíhá „mnohem rychleji, než čekali“ ™. Zároveň ale ti samí vědci říkají, že to, co se děje, dávno předpovídali, protože je to „konsistentní s modely“. Takže je to… čekaně nečekané? (GuardianNewYork Mag)

V listopadu v Londýně aktivisté zorganizovali demonstrace s názvem Extinction Rebellion. To tedy jako že protestují proti vyhynutí lidstva. A ti samí lidé se přitom obávají přelidnění. Takže v pondělí demonstrují proti vymírání a v úterý proti přelidnění?

Místo obvyklého grínpísáckého lezení na komíny (které už je trochu nudné) se nyní zaměřili na naštvání co nejvíce řidičů a cestujících MHD. Hnutí občanské neposlušnosti tady spočívá v zablokování mostů. Aktivisté nesou transparenty se sloganem „Climate Change… We’re Fucked“ (Klima se mění – jsme v prčicích).

Akci zorganizovala neziskovka Rising Up!, která požaduje „mobilizaci“, vyhlášení výjimečného stavu a zavedení válečné ekonomiky. Neb jsme ve válce s klimatem (feralculture.blog). Organizaci vede nějaký George, který má magistra z ekologie a globalizace. Pro vzdělanou střední třídu není více povznášejícího koníčka než kibicování a kritizování na adresu dvě stě let modernizace a průmyslového rozvoje. Rozvoje, bez kterého by oni sami žili v chudobě.

Následně v polských Katowicích začíná další klimatická konference OSN, kde vlády jednají o tom, jak se vyzout z plnění klimatických závazků z Paříže 2015. Polská konzervativní vláda ale schůzi uspořádala schválně v hornickém kraji. Takže konferenční sály jsou vyzdobeny výstavkou na téma „Uhlí je černé zlato, uhlí je king“.

výzdoba
 

Výzdoba klimatické konference: Dvě stě let těžby uhlí v Polsku

Šokované ekodelegáty přivítalo hudební vystoupení hornické kapely, která je oblečená, jako by právě vyfárala. (NYTimesThe Nation). Polský president Andrzej Duda konferenci následně zahájil projevem na téma: „My tady těžíme uhlí dobrých 200 let a nemůžete vážně očekávat, že přestaneme uhlí jako zdroj energie využívat.“ Dovedete si jistě představit ty kyselé obličeje v publiku.

V hale se promítalo výhružné video o tom, že klimatické reformy musejí být „spravedlivé“ a nesmí vést k masovému propouštění horníků. Jinak by se mohlo zrodit protestní hnutí jako kdysi Solidarita. „Sociální nepokoje by mohly celý vlak vykolejit.“ Krajská sekce odborů Solidarita také podepsala klimaskeptickou deklaraci s americkým Heartland Institute (k přečtení zde). Z textu bych vyzdvihl: „Cenově dostupná energie je nezbytným předpokladem pro boj s chudobou a pro zajištění lepší budoucnosti pro lidi na celém světě.“

Generální tajemník António Guterres nicméně pronáší svůj připravený hysterický projev na téma: „Blíží se konec světa a nejhůře tím budou postiženy menšiny.“ Pozvána je jako vždy nějaké televizní celebrita (letos David Attenborough, který uvádí pořady ze života v přírodě), která do kamer pronese pár slov o hrozícím zániku civilizace.

Následuje srážka konferenčních plků s realitou. Francouzský president Macron, který si na siláckých řečech o boji s klimatem postavil kampaň, čelí vzpouře národa. Jsou to největší nepokoje od roku 1968 (zdroj). Lidé protestují proti klimatickým daním, které jim zdražují naftu do aut. A úspěšně. Vláda demonstrantům ustoupila a oznámila, že plánované zvýšení klimatické daně v roce 2019 nebude.

Donald Trump toto rozhodnutí pochválil: „Jsem potěšen, že můj přítel Emmanuel Macron a demonstranti v Paříži se shodli na závěru, k němuž já jsem dospěl už před dvěma roky. Pařížská (klimatická) dohoda je naprosto špatná, protože zvyšuje ceny energií v zodpovědných zemích a největším znečišťovatelům dává volné ruce.“

To vše se děje právě v době, kdy se v Katowicích šéfové OSN předhánějí ve výkřicích o tom, jak je nutné klimatické daně přitvrdit. Co bude dál? Navzdory snahám médií o ututlání problému (mluví jen mlhavě o jakémsi zdražování paliv) se protesty proti klimatické politice rozšířily i do Nizozemí a Bruselu.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist