To se nám ekologičtí aktivisti zase pěkně vybarvili

Uveřejněno dne 6 června 2019 000 11:04
Možná si pamatujete, jak vloni proniklo několik set ekoaktivistů do dolu Bílina, kde blokovali těžbu uhlí. Těžební firma Severočeské doly kvůli nim musela přerušit práci. Teď chce logicky zaplatit škody.

A ejhle, aktivistům se platit nechce.

Až si budou ekologičtí aktivisté zase někde stěžovat, že je nikdo nemá rád, tak se můžeme všichni jen smát. Jejich chování je totiž opravdu neuvěřitelné. Když děti někde blbnou a třeba při tom rozbijou míčem okno, tak moc dobře vědí, že je čeká trest. Občas teda utečou, ale chápou, že když je někdo chytí, tak bude zle. Ekologičtí aktivisté to ale mají jinak. Vědomě překračují zákon, schválně se u toho nechají chytit, aby byl humbuk co největší, ale když má dojít na odpovědnost za tyto činy, tak se najednou kroutí jak žížaly na ledě a vymlouvají se hloupěji, než zloděj, kterého chytí v obchodě s lahví v ruce. Nevím, jestli jim dochází, jak trapní jsou. A hlavně jak ve skutečnosti škodí sami sobě.

Kdyby se totiž chovali slušně, neporušovali zákon a nekladli nesmyslné požadavky, tak by jim třeba část veřejnosti držela palce. Jenže oni zákony schválně porušují, nad jejich požadavky si odborníci i poučení laici ťukají na čelo, a navíc kombinují hloupost s arogancí tak vehementně, že s nimi nikdo normální nechce mít nic společného. Stačí se podívat do diskusí pod články, které o jejich „hrdinských činech“ informují. Jedna část čtenářů je posílá dělat něco pořádného, druhá do nápravných zařízení a třetí do oněch míst. Oni sami tam samozřejmě obhajují „svoji svatou pravdu“, jenže nikoho to nezajímá. Trapáci totiž většinou nikoho nedokážou přesvědčit, i když mají pravdu, tihle trapáciji navíc nemají. O to vehementněji ale svoje podivné vidění světa všem ostatním vnucují.

Možná věří starému přísloví, že stokrát nic umořilo vola. Jenže jim nedochází, že i když se ze všech voly snaží dělat, tak jsou v tom úspěšní asi jako Zdeněk Bakala při přesvědčování veřejnosti, že je fajn chlápek. Zkusím si tipnout, že jejich trapný přístup (nenabízet smysluplné řešení, jen prudit a ani za sebe nezaplatit) povede pouze k jediné věci. Politikům, na něž se snaží vyvíjet nátlak, dojde, že mnohem větší body jim u voličů přinese, když se trapákům vysmějou. Stejně, jako se jim směje veřejnost.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist