Elektřina na příděl

Uveřejněno dne 11 června 2019 000 11:17

Elektřina na příděl a zákaz spalovacích motorů v roce 2030 donutí lidi přestat jezdit autem. Výrobci automobilů podle nových pravidel musí radikálně snížit emise u osobních vozů. Znamená to konec automobilového průmyslu tak, jak ho známe.

Emisní normy jsou obyčejné výpalné a zlodějna. Málokdo ví, že dnes můžete udělat osmiválec nebo dvanáctiválec, ale musíte za to zaplatit výpalné, protože nesplňujete normy produkce emisí v rámci jedné automobilky. Automobilky se pochopitelně nákladů zbavují tím, že do aut dávají nefunkční zrůdnosti. Ukázkou je Fiat 500 0,9 TwinAir: Dvouválec za 365.900,- Kč. Přitom zrovna Fiat měl u pětistovky dva vynikající, objemově a výkonově vhodné agregáty. Jedním byl čtyřválec 1,2 l, se kterým jsem zajel cestu Praha – Brusel za 5l/100 km a dále famózní 1.4 T-Jet s turbem, jehož rozjezdy na křižovatkách byly střelhbité a nebyl problém s ním jezdit pod 8 l/100 km. A teď najednou se pod kapotou objeví k problémům předurčený vysavač o dvou válcích spíše vhodný do zahradní sekačky, maximálně pak malotraktoru s pomalým zpřevodováním.

Samozřejmě, že je to konec automobilismu a automobilového průmyslu tak, jak jej známe. Pod záminkou bezpečnostních opatření nám nikým nevolená Evropská komise nasunula do aut GSM sledování skrze tlačítko první pomoci, brzy přijde GPS sledování, nejrůznější asistenční systémy a především neskutečně dojebala konstrukci motorů. Současné technologické peklo pod kapotou moderních aut je totiž předurčeno k poruchám a potížím. Čím více součástek a komplikací, tím větší matematická pravděpodobnost selhání. Dovolím si srovnání z vojenské oblasti: sovětský tank T34 byl předobrazem pro německý tank Panther za druhé světové války. Tank T34 měl neodpruženou kabinu, velmi špatně provedené synchrony, řadilo se kolikrát kladivem, vykazoval značné tolerance. Celek byl ovšem navržen primitivně a pasivní ochranu tvořil skloněný pancíř. Oproti tomu Panther měl vynikající odpružení, minimální výrobní tolerance a sofistikovanou převodovku včetně jemně řadících synchronů. Výsledkem byly časté poruchy převodovek a odpružení. Rovněž v oblasti motorů jednoznačně vedla sovětská motorářská škola. Díky legovacím přísadám, které se těžily za Uralem bylo možné použití lehkých hliníkových slitin a do tanku T34 byl montován relativně lehký diesel motor s velkým náběhem motohodin. Oproti tomu Němcům chyběly legovací přísady a tak své tanky osazovaly benzinovými motory s litinovým blokem, protože na těžké diesely neměli odlehčovací materiály. Rovněž náběh motorů v tanku Panther byl zlomkem toho, co dokázaly motory v T34. Však si také Němci vážili kořistních tanků T34.

Podobně evropské motory dokázaly již v roce 1983 současné hodnoty: Peugeot 205 1.8 D dokázal jezdit za 4l/100 km. Pokud by došlo k osazení tohoto litinového agregátu přímým vstřikováním, elektronickým čerpadlem, řídící elektronikou, přeplňováním , spotřeba by šla rapidně dolů.

Elektromobily jsou slepá cesta díky nákladům na výrobu baterií a přenosovým ztrátám při výrobě a distribuci elektřiny. Pokud by byl výše zmíněný modernizovaný diesel osazen bezestupňovou převodovkou CVT, hybridním soustrojím a rekuperací brzdné energie, dostal by se bezpečně pod 2l/100 km. Snad ještě představa plug-in hybridu může být lákavá, kdy si volíte jízdním režim mezi hybridem a čistým elektromobilem a nejste odkázáni na prázdné baterie.

Namísto toho jsme svědky konstrukční degradace. Místo abychom používali primitivní konstrukce s vysokou odolností, používáme mini motory s kurvítky.

Hlavně opravdu nikdy nedojde k nahrazení spalovacích motorů v průmyslových aplikacích. Umíte si představit elektrický kombajn, traktor, nebo kolik by vážil elektrický generátor se solárním pohonem namísto dieselagregátu?

Co teprve plně elektrifikovaná armáda, která povede ofenzívu nebo naopak obranné boje. To je jako přeruší na 4 hodiny, aby se dobily baterie? Vážně nepřítel nebude bombardovat elektrické nabíječky? Vzlétnou k nebi elektrické stíhačky, poletí jumbo na elektriku? Je to totální nesmysl.

Výrobní inferno ve Škoda Auto

Propad produkce o 90%, pokud dojde k plné elektrifikaci výrobního portfolia a to jsem ještě optimista. Nemusíme chodit daleko. SEAT začátkem devadesátých let vyráběl ve Španělsku zastaralé kopie Volkswagenů a exceloval s nimi. Na přelomu tisíciletí nějakého idiota ve Wolfsburgu napadlo, že v rámci koncernu bude SEAT vyrábět prapodivné krabice typu van, takže se třetí generace Toleda propadla v prodejích a SEAT od té doby paběrkuje. Nyní to čeká i českou škodovku.

Druhou stranou mince bude nižší dostupnost aut a o to našim globalizátorům jde. Proč by miliardy lidí měly jezdit autem, když je můžeme nahnat do jejich ubikací a zdražit jim auto. Zatímco naftu nahradíte syntetickou naftou a benzín lze také syntetizovat, elektřina bude vždy nedostupná a pak stačí jen vytrvale zdražovat cenu elektrické energie. Podle Gaussovy křivky dosáhneme odstranění chudších motoristů z povrchu zemského.

Elektromobily jen pro vybrané, elektřina na příděl

Samozřejmě, to je účel. Otroky se stanou naprosto všichni. Zatímco ropu, naftu nebo benzín lze úspěšně skladovat, elektřinu si nikam na deset let neschováte. Budete proto totálně závislí na systému. Tomu pak stačí pomocí jednoho vypínače zastavit jakýkoli občanský protest. V budoucnu můžeme počítat s elektřinou na příděl podle toho, jak uvědomělými občany jsme. Vybrané elity budou mít neomezený přísun energie, správci systému budou mít stále slušnou porci a nakonec my všichni budeme počítat každou kilowatthodinu, aby nám vyšla cesta do Chorvatska k moři. To už jsme mohli opravdu zůstat v nevolnictví. Vyjde to nastejno.

Elity a správci se nebudou radovat dlouho. Jakýkoli projev svobodného uvažování bude potrestán zkrácením kilowatthodin. Představte si, že se v novém světě elektronických zážitků ocitnete bez elektřiny, resp. s výrazným omezením vašeho přídělu. Prvně se zbavíte auta, televize a 3D reality pro vaše virtuální cestování. Nakonec začnete šetřit při svícení, topení a budete si vybírat i počet odchodů a příchodů do vlastního bytu, protože odemykání elektronického zámku taky něco spotřebuje.

Svět umělého nedostatku

Výše zmíněným přechodem na elektromobilitu dosáhneme umělého nedostatku energie. Mezitím pionýři dnešních klimastávek zestárnou a legislativně prosadí další postupné snižování spotřeby. Mikrovlnku, televizi a počítač vám asi nezakážou, takže nejspíš přijdete o auto. Někoho ještě bude bavit chodit pěšky, ale v rámci ochrany životního prostředí bude člověk vyloučen z přírody a bude se smět pohybovat po poznávacích chodníčcích a za to bude samozřejmě platit průchod, vstupné, mýtné, jedno, jak to nazveme. Takže lidi opět finančně donutíme, aby necestovali vůbec. Bude jim muset stačit 3D realita a budou si pracně obstarávat datové soubory, aby mohli ze svého domova navštívit Niagarské vodopády a zašnorchlovat si v Severním ledovém oceánu, pochopitelně s příplatkem za tepelný štít.

Jak z to-hoven

Upřímně taková budoucnost mě děsí a nepřeju si ji. Hmatatelnost současného Světa je vyjádřena existencí automobilu v osobním vlastnictví. Ačkoli je stále závislý na naftě nebo benzinu, nikdo neurčuje naši trasu a můžeme tak cestovat do výše naše bankovního konta. To není úplně špatná přítomnost. Evropská unie a kolaborující národní elity dělají vše pro to, abychom o tuto výsadu přišli. Pokud už nemáme sílu systém odmítnout a destruovat našim nezájmem o jeho nařízení, pojďme alespoň volit ty, kteří se budou bít za naše práva. Automobil je svoboda a přímá demokracie. Monetární a daňový otrok díky němu nabývá práva a volnost svobodného občana.

Plánuji spojit motoristy napříč Evropskou unií a všemi dostupnými prostředky zabránit odstranění aut z našich životů. V minulosti bez prostředků a legislativních možností jsem si vyzkoušel, že to jde. Nakonec se k nám v iniciativě Chcete Změnu – Motoristé proti šikaně přidali také zákonodárci z tolik vysmívaného senátu a pomohli novelizovat bodový systém.

V době opětovné dehumanizace zákona o provozu na pozemních komunikacích jsem už neměl tolik času, abych se těm věcem věnoval. K akci mě přiměla až plánovaná nízkoemisní zóna v Praze, kterou jsme za pomoci dobrovolníků rozdrtili v roce 2014.

Čas se opět nachýlil, bodový systém se zpřísňuje, pokuty zvyšují, objektivní odpovědnost rozšiřuje, na stole mi leží můj první dopis v životě od České kanceláře pojistitelů, kdy za 10 nepojištěných dní po mně požadují 950 korun za dodávku stojící na mém pozemku.

V Evropě se potichu chystá plán totální likvidace aut se spalovacím motorem, říkají tomu plán elektromobility, vyšlo to samozřejmě ze zadnice Evropské komise. Konkrétní obrysy se v českém tisku nedočtete, tak vám alespoň doporučím Google překladač a počtěte si v holandském tisku, jak se od roku 2030 nebude smět jezdit do center měst se spalovacím motorem, abyste uvěřili, že to, co vám zde píšu je krutá realita a nikoli science fiction.

Kandiduji proto do Evropského parlamentu za jedinou volitelnou politickou sílu – hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD). Hnutí SPD má fantastickou vlastnost, kterou v žádné jiné straně nenajdete. Tím, že aplikuje svobodu a přímou demokracii, nebojí se věci nazývat pravými jmény a hájit práva lidí. Za tento článek bych byl vyloučen z každé jiné parlamentní politické strany. Ostatně jako důkaz Václav Klaus mladší – řekl pravdu na adresu Evropské unie a obratem byl vyloučen.

Obracím se proto i na ty, kteří mají předsudky vůči SPD. Tyto předsudky vytváří mediální mainstream, aby lidi s názorem odradil od volby hnutí s názorem. Nejsme kývači, vítači a umíme oslovit přes 10 % české populace. To už je slušný základ pro autonomní a pro-občanskou politiku.

Kandiduji s těmito konkrétními cíli pro motoristy:

1. Zrovnoprávnění vozidel se spalovacím motorem a elektromobilů – žádné výhody pro elektromobily

2. Odstranění dvojího a trojího zdanění motoristů – buď spotřební daň na pohonných hmotách nebo mýtné, ale obojí vedle sebe nemůže existovat

3. Odstranění ekologického poplatku u starších vozidel a zrovnoprávnění automobilů bez ohledu na jejich věk – provozováním staršího auta šetříte přírodu a emise vzniklé při výrobě nového auta

4. Zjednodušení homologačního procesu u automobilů – auta nepotřebují e-call sledovací systém, naopak u starších aut umožnit změnu počtu sedadel, nástavby, přestavby

5. Elektromobilita ano, ale bez státních a evropských subvencí – nezakazovat, ale ani nedotovat

6. Odstranění správního deliktu provozovatele motorového vozidla – přestat trestat lidi za využití práva nevypovídat proti sobě nebo osobě blízké

7. Zrušení nízkoemisních zón po celé Evropě – bez náhrady zrušit no-go zóny pro automobily vzniklé podle data výroby

8. Revoluce u modrých zón – nezpochybňuji právo obce omezit parkování ve městě, jde mi pouze o to, aby povolení parkovat v modré zóně bylo zdarma nebo za správní poplatek do 50 korun a to včetně hostů místních obyvatel, řemeslníků a návštěvníků města. Odstraněním zisku obcí dosáhneme zrušení zbytečných modrých zón a zůstanou jen tam, kde jsou skutečně potřeba, protože už na nich nikdo nevydělá

9. Zjednodušení a zlevnění kontroly na STK a emisní kontroly – návrat parametrů technických kontrol před rok 2010, pornografické fotografování vozidel by mělo skončit a cena emisní a technické kontroly by v souhrnu dohromady neměla přesáhnout částku 500 Kč

10. Zákon o obchvatu Prahy a dalších statutárních měst – urychlené vykoupení pozemků za nadstandardně vysoké ceny jako kompenzace za vyvlastnění a rovněž urychlená výstavba kompletního obchvatu Prahy a dalších statutárních měst v horizontu 5 – 10 let, ne více. Vykoupení pozemků vázne na nesmyslně nízkých tabulkových výkupních cenách pozemků. Fakt nechápu, co stát a jeho občané ušetří na tom, že obchvaty se kvůli tomu desítky let nestaví a všichni jenom plácají, jak jednou něco budou stavět. Tady vidím šanci v tom, že majitelům pozemků zaplatíme královské odstupné a začneme hned stavět. Bude to beztak levnější než řepka, biolíh a tendr na mýto

11. Odstranění výpalného pro Českou kancelář pojistitelů – pro znalce a postižené autíčko vám stojí se zančkami na vlastním pozemku a platíte pokutu, jako by stálo na veřejném pozemku, jednou jsme to už odstranili, zákonodárce v čele s poslancem Votavou to tam nasunuli v roce 2017 znovu

Odměňte prosím moji odvahu kopat do vosího hnízda lobbistických zájmů a dostaňte mě jako svého pretoriána do Evropského parlamentu. Moje číslo je 777 797 999 a měnit ho určitě nebudu. Stačí jeden kroužek desettisíckrát a Svět už nikdy nebude korektně prolhaný. Můj hlas si totiž do Evropského parlamentu vezme vaše práva a možná, že žluté vesty budou blednout závistí, jakou motoristickou revoluci společně vyvoláme.

Díky všem za podporu.

Robert Vašíček,

Elektřina na příděl a zákaz spalovacích motorů v roce 2030 donutí lidi přestat jezdit autem. Výrobci automobilů podle nových pravidel musí radikálně snížit emise u osobních vozů. Znamená to konec automobilového průmyslu tak, jak ho známe.

Emisní normy jsou obyčejné výpalné a zlodějna. Málokdo ví, že dnes můžete udělat osmiválec nebo dvanáctiválec, ale musíte za to zaplatit výpalné, protože nesplňujete normy produkce emisí v rámci jedné automobilky. Automobilky se pochopitelně nákladů zbavují tím, že do aut dávají nefunkční zrůdnosti. Ukázkou je Fiat 500 0,9 TwinAir: Dvouválec za 365.900,- Kč. Přitom zrovna Fiat měl u pětistovky dva vynikající, objemově a výkonově vhodné agregáty. Jedním byl čtyřválec 1,2 l, se kterým jsem zajel cestu Praha – Brusel za 5l/100 km a dále famózní 1.4 T-Jet s turbem, jehož rozjezdy na křižovatkách byly střelhbité a nebyl problém s ním jezdit pod 8 l/100 km. A teď najednou se pod kapotou objeví k problémům předurčený vysavač o dvou válcích spíše vhodný do zahradní sekačky, maximálně pak malotraktoru s pomalým zpřevodováním.

Samozřejmě, že je to konec automobilismu a automobilového průmyslu tak, jak jej známe. Pod záminkou bezpečnostních opatření nám nikým nevolená Evropská komise nasunula do aut GSM sledování skrze tlačítko první pomoci, brzy přijde GPS sledování, nejrůznější asistenční systémy a především neskutečně dojebala konstrukci motorů. Současné technologické peklo pod kapotou moderních aut je totiž předurčeno k poruchám a potížím. Čím více součástek a komplikací, tím větší matematická pravděpodobnost selhání. Dovolím si srovnání z vojenské oblasti: sovětský tank T34 byl předobrazem pro německý tank Panther za druhé světové války. Tank T34 měl neodpruženou kabinu, velmi špatně provedené synchrony, řadilo se kolikrát kladivem, vykazoval značné tolerance. Celek byl ovšem navržen primitivně a pasivní ochranu tvořil skloněný pancíř. Oproti tomu Panther měl vynikající odpružení, minimální výrobní tolerance a sofistikovanou převodovku včetně jemně řadících synchronů. Výsledkem byly časté poruchy převodovek a odpružení. Rovněž v oblasti motorů jednoznačně vedla sovětská motorářská škola. Díky legovacím přísadám, které se těžily za Uralem bylo možné použití lehkých hliníkových slitin a do tanku T34 byl montován relativně lehký diesel motor s velkým náběhem motohodin. Oproti tomu Němcům chyběly legovací přísady a tak své tanky osazovaly benzinovými motory s litinovým blokem, protože na těžké diesely neměli odlehčovací materiály. Rovněž náběh motorů v tanku Panther byl zlomkem toho, co dokázaly motory v T34. Však si také Němci vážili kořistních tanků T34.

Podobně evropské motory dokázaly již v roce 1983 současné hodnoty: Peugeot 205 1.8 D dokázal jezdit za 4l/100 km. Pokud by došlo k osazení tohoto litinového agregátu přímým vstřikováním, elektronickým čerpadlem, řídící elektronikou, přeplňováním , spotřeba by šla rapidně dolů.

Elektromobily jsou slepá cesta díky nákladům na výrobu baterií a přenosovým ztrátám při výrobě a distribuci elektřiny. Pokud by byl výše zmíněný modernizovaný diesel osazen bezestupňovou převodovkou CVT, hybridním soustrojím a rekuperací brzdné energie, dostal by se bezpečně pod 2l/100 km. Snad ještě představa plug-in hybridu může být lákavá, kdy si volíte jízdním režim mezi hybridem a čistým elektromobilem a nejste odkázáni na prázdné baterie.

Namísto toho jsme svědky konstrukční degradace. Místo abychom používali primitivní konstrukce s vysokou odolností, používáme mini motory s kurvítky.

Hlavně opravdu nikdy nedojde k nahrazení spalovacích motorů v průmyslových aplikacích. Umíte si představit elektrický kombajn, traktor, nebo kolik by vážil elektrický generátor se solárním pohonem namísto dieselagregátu?

Co teprve plně elektrifikovaná armáda, která povede ofenzívu nebo naopak obranné boje. To je jako přeruší na 4 hodiny, aby se dobily baterie? Vážně nepřítel nebude bombardovat elektrické nabíječky? Vzlétnou k nebi elektrické stíhačky, poletí jumbo na elektriku? Je to totální nesmysl.

Výrobní inferno ve Škoda Auto

Propad produkce o 90%, pokud dojde k plné elektrifikaci výrobního portfolia a to jsem ještě optimista. Nemusíme chodit daleko. SEAT začátkem devadesátých let vyráběl ve Španělsku zastaralé kopie Volkswagenů a exceloval s nimi. Na přelomu tisíciletí nějakého idiota ve Wolfsburgu napadlo, že v rámci koncernu bude SEAT vyrábět prapodivné krabice typu van, takže se třetí generace Toleda propadla v prodejích a SEAT od té doby paběrkuje. Nyní to čeká i českou škodovku.

Druhou stranou mince bude nižší dostupnost aut a o to našim globalizátorům jde. Proč by miliardy lidí měly jezdit autem, když je můžeme nahnat do jejich ubikací a zdražit jim auto. Zatímco naftu nahradíte syntetickou naftou a benzín lze také syntetizovat, elektřina bude vždy nedostupná a pak stačí jen vytrvale zdražovat cenu elektrické energie. Podle Gaussovy křivky dosáhneme odstranění chudších motoristů z povrchu zemského.

Elektromobily jen pro vybrané, elektřina na příděl

Samozřejmě, to je účel. Otroky se stanou naprosto všichni. Zatímco ropu, naftu nebo benzín lze úspěšně skladovat, elektřinu si nikam na deset let neschováte. Budete proto totálně závislí na systému. Tomu pak stačí pomocí jednoho vypínače zastavit jakýkoli občanský protest. V budoucnu můžeme počítat s elektřinou na příděl podle toho, jak uvědomělými občany jsme. Vybrané elity budou mít neomezený přísun energie, správci systému budou mít stále slušnou porci a nakonec my všichni budeme počítat každou kilowatthodinu, aby nám vyšla cesta do Chorvatska k moři. To už jsme mohli opravdu zůstat v nevolnictví. Vyjde to nastejno.

Elity a správci se nebudou radovat dlouho. Jakýkoli projev svobodného uvažování bude potrestán zkrácením kilowatthodin. Představte si, že se v novém světě elektronických zážitků ocitnete bez elektřiny, resp. s výrazným omezením vašeho přídělu. Prvně se zbavíte auta, televize a 3D reality pro vaše virtuální cestování. Nakonec začnete šetřit při svícení, topení a budete si vybírat i počet odchodů a příchodů do vlastního bytu, protože odemykání elektronického zámku taky něco spotřebuje.

Svět umělého nedostatku

Výše zmíněným přechodem na elektromobilitu dosáhneme umělého nedostatku energie. Mezitím pionýři dnešních klimastávek zestárnou a legislativně prosadí další postupné snižování spotřeby. Mikrovlnku, televizi a počítač vám asi nezakážou, takže nejspíš přijdete o auto. Někoho ještě bude bavit chodit pěšky, ale v rámci ochrany životního prostředí bude člověk vyloučen z přírody a bude se smět pohybovat po poznávacích chodníčcích a za to bude samozřejmě platit průchod, vstupné, mýtné, jedno, jak to nazveme. Takže lidi opět finančně donutíme, aby necestovali vůbec. Bude jim muset stačit 3D realita a budou si pracně obstarávat datové soubory, aby mohli ze svého domova navštívit Niagarské vodopády a zašnorchlovat si v Severním ledovém oceánu, pochopitelně s příplatkem za tepelný štít.

Jak z to-hoven

Upřímně taková budoucnost mě děsí a nepřeju si ji. Hmatatelnost současného Světa je vyjádřena existencí automobilu v osobním vlastnictví. Ačkoli je stále závislý na naftě nebo benzinu, nikdo neurčuje naši trasu a můžeme tak cestovat do výše naše bankovního konta. To není úplně špatná přítomnost. Evropská unie a kolaborující národní elity dělají vše pro to, abychom o tuto výsadu přišli. Pokud už nemáme sílu systém odmítnout a destruovat našim nezájmem o jeho nařízení, pojďme alespoň volit ty, kteří se budou bít za naše práva. Automobil je svoboda a přímá demokracie. Monetární a daňový otrok díky němu nabývá práva a volnost svobodného občana.

Plánuji spojit motoristy napříč Evropskou unií a všemi dostupnými prostředky zabránit odstranění aut z našich životů. V minulosti bez prostředků a legislativních možností jsem si vyzkoušel, že to jde. Nakonec se k nám v iniciativě Chcete Změnu – Motoristé proti šikaně přidali také zákonodárci z tolik vysmívaného senátu a pomohli novelizovat bodový systém.

V době opětovné dehumanizace zákona o provozu na pozemních komunikacích jsem už neměl tolik času, abych se těm věcem věnoval. K akci mě přiměla až plánovaná nízkoemisní zóna v Praze, kterou jsme za pomoci dobrovolníků rozdrtili v roce 2014.

Čas se opět nachýlil, bodový systém se zpřísňuje, pokuty zvyšují, objektivní odpovědnost rozšiřuje, na stole mi leží můj první dopis v životě od České kanceláře pojistitelů, kdy za 10 nepojištěných dní po mně požadují 950 korun za dodávku stojící na mém pozemku.

V Evropě se potichu chystá plán totální likvidace aut se spalovacím motorem, říkají tomu plán elektromobility, vyšlo to samozřejmě ze zadnice Evropské komise. Konkrétní obrysy se v českém tisku nedočtete, tak vám alespoň doporučím Google překladač a počtěte si v holandském tisku, jak se od roku 2030 nebude smět jezdit do center měst se spalovacím motorem, abyste uvěřili, že to, co vám zde píšu je krutá realita a nikoli science fiction.

Kandiduji proto do Evropského parlamentu za jedinou volitelnou politickou sílu – hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD). Hnutí SPD má fantastickou vlastnost, kterou v žádné jiné straně nenajdete. Tím, že aplikuje svobodu a přímou demokracii, nebojí se věci nazývat pravými jmény a hájit práva lidí. Za tento článek bych byl vyloučen z každé jiné parlamentní politické strany. Ostatně jako důkaz Václav Klaus mladší – řekl pravdu na adresu Evropské unie a obratem byl vyloučen.

Obracím se proto i na ty, kteří mají předsudky vůči SPD. Tyto předsudky vytváří mediální mainstream, aby lidi s názorem odradil od volby hnutí s názorem. Nejsme kývači, vítači a umíme oslovit přes 10 % české populace. To už je slušný základ pro autonomní a pro-občanskou politiku.

Kandiduji s těmito konkrétními cíli pro motoristy:

1. Zrovnoprávnění vozidel se spalovacím motorem a elektromobilů – žádné výhody pro elektromobily

2. Odstranění dvojího a trojího zdanění motoristů – buď spotřební daň na pohonných hmotách nebo mýtné, ale obojí vedle sebe nemůže existovat

3. Odstranění ekologického poplatku u starších vozidel a zrovnoprávnění automobilů bez ohledu na jejich věk – provozováním staršího auta šetříte přírodu a emise vzniklé při výrobě nového auta

4. Zjednodušení homologačního procesu u automobilů – auta nepotřebují e-call sledovací systém, naopak u starších aut umožnit změnu počtu sedadel, nástavby, přestavby

5. Elektromobilita ano, ale bez státních a evropských subvencí – nezakazovat, ale ani nedotovat

6. Odstranění správního deliktu provozovatele motorového vozidla – přestat trestat lidi za využití práva nevypovídat proti sobě nebo osobě blízké

7. Zrušení nízkoemisních zón po celé Evropě – bez náhrady zrušit no-go zóny pro automobily vzniklé podle data výroby

8. Revoluce u modrých zón – nezpochybňuji právo obce omezit parkování ve městě, jde mi pouze o to, aby povolení parkovat v modré zóně bylo zdarma nebo za správní poplatek do 50 korun a to včetně hostů místních obyvatel, řemeslníků a návštěvníků města. Odstraněním zisku obcí dosáhneme zrušení zbytečných modrých zón a zůstanou jen tam, kde jsou skutečně potřeba, protože už na nich nikdo nevydělá

9. Zjednodušení a zlevnění kontroly na STK a emisní kontroly – návrat parametrů technických kontrol před rok 2010, pornografické fotografování vozidel by mělo skončit a cena emisní a technické kontroly by v souhrnu dohromady neměla přesáhnout částku 500 Kč

10. Zákon o obchvatu Prahy a dalších statutárních měst – urychlené vykoupení pozemků za nadstandardně vysoké ceny jako kompenzace za vyvlastnění a rovněž urychlená výstavba kompletního obchvatu Prahy a dalších statutárních měst v horizontu 5 – 10 let, ne více. Vykoupení pozemků vázne na nesmyslně nízkých tabulkových výkupních cenách pozemků. Fakt nechápu, co stát a jeho občané ušetří na tom, že obchvaty se kvůli tomu desítky let nestaví a všichni jenom plácají, jak jednou něco budou stavět. Tady vidím šanci v tom, že majitelům pozemků zaplatíme královské odstupné a začneme hned stavět. Bude to beztak levnější než řepka, biolíh a tendr na mýto

11. Odstranění výpalného pro Českou kancelář pojistitelů – pro znalce a postižené autíčko vám stojí se zančkami na vlastním pozemku a platíte pokutu, jako by stálo na veřejném pozemku, jednou jsme to už odstranili, zákonodárce v čele s poslancem Votavou to tam nasunuli v roce 2017 znovu

Odměňte prosím moji odvahu kopat do vosího hnízda lobbistických zájmů a dostaňte mě jako svého pretoriána do Evropského parlamentu. Moje číslo je 777 797 999 a měnit ho určitě nebudu. Stačí jeden kroužek desettisíckrát a Svět už nikdy nebude korektně prolhaný. Můj hlas si totiž do Evropského parlamentu vezme vaše práva a možná, že žluté vesty budou blednout závistí, jakou motoristickou revoluci společně vyvoláme.

Díky všem za podporu,

Váš

Robert Vašíček, kroužek u čísla 7 na kandidátce hnutí SPD (lístek číslo 28) ve dnech 24. – 25. května 2019.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist