Zakladatel svazu na ochranu přírody by nechal Gretu sterilizovat

Uveřejněno dne 27 června 2019 000 13:49
Je málo diskutováno, že zakladatel Světového fondu na ochranu živočišných druhů (WWF) a Mezinárodní organizace na ochranu přírody byl čelník eugenik. Volal po očištění rasy od podřadných lidí, kteří dle jeho slov znečišťují rasu.

Možná vás ve škole učili nebo televize masírovala, že témata rasismu a očišťování rasy byla výhradně tématem nacistického Německa. To nemůže být vzdálenější pravdě. To bylo jen důsledkem něčeho většího, mezinárodnějšího a o desítky let staršího. Pseudovědeckého oboru zvaného eugenika, který ale v předválečné době byl naprostý mainstream pro mnoho zemí světa.

Z nějakého důvodu se o tom ve školách neučí nebo si nic takového z dějepisu nevybavuju. Ani namátkové vygooglování slov „dějepis“ a „nacismus“ nebo „2. světová válka“ slovo eugenika neobsahuje.

Nástup nacismu se běžně popisuje jako důsledek hospodářské krize v Německu po 1. světové válce. V učebnicích dějepisu se dočteme, že nebýt této krize by se možná nedostal Adolf Hitler k moci pomocí svých emotivních projevů.

Na tom něco bude, ale různí po moci usilující lidé umí využít jakoukoliv krizi.

Co je naprosto vynecháno je, kde se vlastně idea nacismu vzala. Zejména kde se vzala myšlenka o rasové čistotě, která byla základem nacistické ideologie. A bohužel následně i masivní praxí holokaustu.

Nešlo o nic nahodilého, jak se nám snaží dějepis vnutit i četné televizní dokumenty.

Idea rasové čistoty pochází zejména z USA a Británie ještě z dob před 1. světovou válkou. K tomu patřily i sterilizace tzv. podřadných lidí, které v některých státech USA probíhaly až do cca roku 1981.

Jeden z předních představitelů eugeniky byl Julian Huxley.

Ten samý člověk, který založil WWF a Mezinárodní organizaci na ochranu přírody. Pokud jste o J. Huxleym nikdy neslyšeli, doporučuji si najít nějaké jeho hlášky. Asi vám spadne čelist. Obzvlášť v dnešní politicky korektní době. Hovořit o očištění rasy od „pořadného lidského plemene“, abych se držel blíže jeho eugenické terminologie, je skutečně něco, co by mělo trknout každého, kdo nemusí zrovna nacismus.

Nešlo jen o geny. Nakonec eugenika byla pseudověda, která neměla o DNA ponětí, takže „geny“ byly kompletně arbitrárně smyšlené koncepty slabomyslnosti apod.

Jednou z genetických poruch bylo například být chudý.

Jedna z předních a dodnes uznávaných feministek navrhovala vytvořit koncentrační tábory pro chudé. A pro hloupé lidi. A prostitutky, fyzicky handikapované, epileptiky atd. Tam by pod dohledem dozorců pracovali. Případně byli sterilizováni a po dobrém chování vypuštěni zpět na svobodu.

Přejmenování eugeniky na řízení populace a propagaci multikulturní ekologické společnosti

Je jasný, že po konci války se stalo slovo „eugenika“ tabu.

Ale ti samí lidé včetně Juliana Huxleyho (po válce též prvního ředitele UNESCO) dále byli veřejně aktivní.. tentokrát ale v tématu tolerance, diverzity, rovnoprávnosti a ochrany životního prostředí.

Mimochodem Světový fond na ochranu živočišných druhů s Huxleym spoluzaložil též Princ Bernhard. Ten byl dokonce přímo nácek a člen SS a NDSAP, i když to do konce svého života popíral (přestože přiznává, že svého času mu byl režim Adolfa Hitlera sympatický). Nicméně existuje jasná dokumentace jeho členství (Die Welt), i když relativně krátkodobého. Mimochodem je to i zakladatel diskuzní skupiny Bilderberg.

Další jedna z mega významných postav mezinárodních ekologických institucí (včetně vědeckého panelu IPCC, který založil) je naftař Maurice Strong. Svého času též generální tajemník OSN. Je zvláštní, že člověk vydělávající na ropě se tvářil, že jakoby bojuje proti ropnému průmyslu kvůli CO2.

Maurice Strong též byl zastánce myšlenky, že kvůli globálnímu oteplování bude možná nutné redukovat populaci, jak řekl v dobovém televizním interview.

Je mnoho lidí tvrdících, že veškerý tento zájem o ekologii je zneužíván na úplně jiné účely. Na přejmenování eugeniky na enviromentalismus resp. řízení populace. Aby to lidem nepřipomínalo nacisty a zneužili zájmu lidí o zachování pro nás zdravého ekosystému.

Nevidím moc do té vědecké stránky, ale tito čelní lidé jsou pro mě absolutně nedůvěryhodní. Jeden chce vyhlazovat chudé, druhý je naftař, třetí byl dokonce nácek. A to jsem jen přejel po povrchu mnoha informací, které je obtížné vměstnat do jednoho článku. Nicméně jsou veřejně dostupné a podložené na různých místech na internetu.

Do toho se očividně opravdu i veřejná debata o globálním oteplování/klimatické změně/globálním ohřívání/klimatické krizi přesouvá více a více (v průběhu už desítek let) opět do debaty o nutnosti omezit počet lidí.

Skutečně to vypadá, že jsme manipulování do světonázoru obávat se přelidnění. Proroci konce světa z řad vědců předpovídali, že v roce 2000 už nebude Británie existovat. Přesto, když se někoho náhodně zeptáte, pravděpodobně vám potvrdí, že přelidnění považuje za problém.

Spěhovací smart-cities a příděly uhlíkových kreditů

Tedy to i v praxi opravdu vypadá, jakoby se eugenika pod jiným názvem a konceptem vracela zpět do čela dění.

Kombinovaná s už 100 let starou technokratickou myšlenkou vlády odborníků, kteří v letech 1920-1930 uvažovali o konceptu přechodu z používání peněz na přidělování energetických jednotek. Nahradit peníze hodnotou energie. Kolik energie stojí vyrobit jaký produkt a 24 hodin denně a 7 dní v týdnu monitorovat spotřebu celé populace.

Dnes v době nástupu tzv. chytrých měst a chytrých domů (smart home) se permanentní sledování nákupů a konzumace stává technicky uskutečnitelnou realitou. Zřejmě právě v kombinaci s novou 5G sítí a internetem věcí, která má prošpikovat rychlým internetem celou planetu.

Někteří se obávají, že tohle všechno za posledních pár desítek let od války má finální podobu právě v osobních uhlíkových povolenkách, kdy budou peníze technokraticky nahrazeny uhlíkovými příděly. Dostanete řekněme jakousi platební kartu tohoto typu a každý produkt bude přepočten na jeho uhlíkovou hodnotu. A stát spravedlivě rozhodne kolik komu přidělí těchto kreditů.

Nedávno se v Číně rozjel obdobný systém jakéhosi sociálního kreditu provázaného též s mobilními telefony. Pokud nemáte dostatečný sociální kredit (za prohřešky se vám odečítá), tak například nemůžete letět letadlem nebo se oženit.

Jinými slovy kompletní kontrola socio-ekonomické aktivity všech lidí. Což je i deklarovaný cíl ekologických deklarací trvale udržitelného rozvoje.

Podobný koncept byl také předmětem epizody seriálu Dark mirror, kde se lidé podobně jako na facebooku vzájemně skoro furt hodnotili 1 až 5 hvězdičkami. Jejich fotky jídel. Nebo jak se na ně někdo usmál atd. Lidé s menším sociálním kreditem byli státem znevýhodněni. Pokud jim klesl tuším pod 2 hvězdičky, zavřeli je do vězení. Lidé s vyšším kreditem naopak měli nárok na lepší fronty nebo zvýhodněnou hypotéku, jak řešila i hrdinka epizody, která si dala za cíl svých 4.2 bodů zlepšit na požadovaných 4.5.

https://youtu.be/epI5r0_T_lE

UPDATE

Měl jsem tu takový nechutný obrázek, jak fungovala eugenika, ale redakci idnes.cz to přišlo možná moc znepokojivé, takže jsem byl nucen ho odstranit. případně se můžete podívat semnebo napsat do googlu „eugenics“ a tam jich najde podobných bohužel nespočet. Ale myslím, že dobře ilustroval téma. nechce se mi teď řešit autorská práva, která po 100 letech samozřejmě nemohou být platná, ale raději to zatím odstraním než dohledávat zdroj.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist