Dobrá zpráva o klimatických změnách

Uveřejněno dne 31 července 2019 000 12:24

Ta situace s měnícím se klimatem je vskutku alarmující. Ono se to klima mění už více než čtyři miliardy let, ale to některým školákům, novinářům a vědcům asi nikdo neprozradil. To klima je potvora záludná. Napadlo mne, že je s tím nutno něco dělat. Ovšem musí se na to jít vědecky, ne jen nějaké odhady a nerozumné povídání klimatických změn popíračů.

Tak jsem si vyhledal data o denních teplotách od července do prosince a vskutku, ono se markantně oteplilo. Já totiž žiji v Austrálii a tady je vše naopak. V prosinci nastanou vedra, to mi nikdo nevymluví. Mám to navíc i vědecky podloženo údaji z meteorologického ústavu, tedy žádné podvrhy! Jaká by mohla být příčina? I k tomu je nutno přistupovat přísně vědecky. Sehnal jsem si tedy statistiky o prodeji aut a zjistil, že ve zkoumaném období se prodalo nejvíce aut barvy bílé. Takže závěr byl jasný a přísně vědecký – bílá auta způsobují změnu klimatu směrem k vyšším teplotám. Řešení je tedy snadné – nutno zakázat prodej bílých aut anebo, ještě lépe, uvalit na ně uhlíkovou daň.

Už když jsem byl připraven zahájit kampaň na záchranu světa, objevila se švédská Gerta. Ta má nápad ještě lepší. Inspirovala školáky po celém světě, aby v zájmu potlačení klimatických změn nechodili v pátek do školy, aby stávkovali. Geniální nápad, na to může přijít jen člověk s Aspergovým syndromem, kterým trpí jen někteří vědci. Naštěstí je i dost vědců, kteří trpí syndromem politické korektnosti. Proto pokroková vědecká i nevědecká veřejnost Gertino řešení s nadšením uvítala. Má však to řešení vědecké potvrzení? Když i tady začali školáci stávkovat, opět jsem si vyhledal patřičná data, jasná a spolehlivá. A ono to vskutku pracuje! Od ledna do června zde přesvědčivě klesly denní teploty. Kdo by se nadál, že to bude tak nepochybně fungovat. Jsou sice skeptici, kteří jako důvod poklesu klimatických teplot uvádí náhodnou skutečnost, že v lednu je tu léto a v červnu začíná období zimní, ale těmito neodbornými názory se nedejme zviklat. Jejich nositelé pocházejí z řad klima-popíračů, ultra-pravičáků, xenofobů, fašistů a možná jsou mezi nimi i islamofobové. Zkrátka taková ta zaostalá pakáž.

Gertinu metodu bude zapotřebí ještě hlouběji prozkoumat. V Evropě vzniklo hnutí FridaysForFuture (Pátky pro budoucnost), ale nutno zjistit, zdali je pátek tím nejlepším dnem. Možná to bude lépe fungovat v úterý nebo ve čtvrtek. Třeba nejlepší bude, když školáci přestanou chodit do školy vůbec. Taky co by tam dělali, vždyť už všechno znají a všemu rozumí, na rozdíl od nás starých, zatížených vzděláním a tradičním vychováním. Peníze, které se ušetří na platech učitelů a získají prodejem školních budov, bude možno věnovati na vznik mnoha dalších blahodárných neziskovek. Hlavně vytvořit menší tým (ne více jak 10 tisíc!) vědců a založit Mezinárodní panel na zkoumání klimatického dobra.

Já si asi také zasloužím pár milionů kapesného za svoji nezištnou pomoc při odhalování tak nepěkného stavu věcí. A v y můžete klidně spát. Kdo by se nadál, že řešení bylo tak snadné. Ale muselo se na to jít přísně vědecky!

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist