Klimatické náboženství má po Gretě novou hrdinkou. Je jí čtrnáctiletá dívka, která v pátky vypouští kvůli ochraně klimatu méně větrů

Uveřejněno dne 1 srpna 2019 000 9:57

New York, (fň!) – Čtrnáctiletá Alexandria Villasenorová si tak už od loňského prosince hlídá svoji stravu a zřekla se všech potravin, které by ji mohly nadýmat. „V pátek tak například nejím zelí, hrášek, fazole, kroupy ani má oblíbená Sorosová nadýmavá cukrátka. Samozřejmě nejsem úplně dokonalá a občas mi něco unikne. Opravdu ale jen zřídka. Vedu si deník a za těch více než půl roku jsem v ty pátky nikdy nevypustila víc jak dva větry. Jsem zvědavá, jestli je tak ukázněná i ta vaše Greta,“ obula se Alexandria do své rivalky.

Greta si však od o dva roky mladší dívky nenechala nic líbit a vyzvala ji ke švédské trojice, která prý naplno oddělí zrno od plev. „Ta nána si na mě nebude dovolovat. Chodí nemožně oblékaná a ty její odporně neautistické šaty bych si nevzala ani na kydání hnoje,“ vypráví značně rozzlobená expřítelkyně Václava Cílka. Mezi dívkami panuje velká rivalita a vše nasvědčuje tomu, že jednou mezi nimi dojde k opravdu velmi ostrému střetu. Včera o tomto hrozícím konfliktu jednal Evropský parlament a přijal rezoluci CO?-1208/1930- P3I9T5OM2C8I. Zatím není jasné, co tato rezoluce v praxi znamená, ale organizátoři nedělní demonstrace na Letné z Miliony chvilek pro demokracii ji již nechávají hromadně tisknout na transparenty.

Aktivity Alexandrie vítají také zastupitelé na pražském magistrátu, kteří si dali závazek snížit emise oxidu uhličitého do roku 2050 na nulu. Zároveň také zamítli návrh opět na Staroměstském náměstí vztyčit Mariánský sloup. Místo toho zastupitelé za TOP 09, Piráty a STAN prohlasovali vztyčení sochy Alexandrie Villasenorové a Grety Thunbergové. „Obě děvčata jsou pro klimatické náboženství stejně důležitá. Chceme, aby se usmířila, uzavřela manželství a vychovávala děti,“ svěřil se tiskové agentuře Fejk ňůs primátor Hřib, který si zakázal větry na všechny pátky do roku 2050.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist