Solárníci“ se napakují i podruhé. A stát ať si vykrvácí…

Uveřejněno dne 9 února 2011 000 9:48

fotovoltaikaSpekulanti prý skupují solární elektrárny. Očekávají, že vydělají na arbitrážích proti státu. A nejspíš dobře dělají, dalo by se říct. V ataku proti české vládě je totiž velmi pravděpodobně podpoří i Brusel. Komisař pro energetiku Oettinger to řekl jasně: zpětné zdanění (pro puntíčkáře: snížení původně přislíbených výhod) podmínek je nepřijatelné. A pohrozil žalobou a vysokou pokutou.

Vůbec tady nechci řešit, co je správně a co ne. Někdy je lepší žít v realitě než ve snu… A realita je taková, že Evropská komise majitele slunečních elektráren na českém území podpoří. Soudě alespoň podle toho, co řekl Oettinger. A jak to řekl.

Řekl to nebývale rychle, tvrdě a jasně. Zpětné zdanění neexistuje. A odeslal dopis ministru Kocourkovi. V něm jasně píše, že Česká republika takovým krokem porušuje veškeré dohody a základní pravidla a bude se muset zodpovídat u soudu. A zaplatit pokutu. Pokud nezmění postoj.

Poznámka pro ty, co netuší EU: ano, Evropská komise má na takové posuzování a trestání plné právo, posvěcené všemi členskými státy…

Takže ano, je rozumné nakupovat solární elektrárny a pak se napakovat na úkor státu. Protože stát to – opět – prohraje . Každému to, co si zaslouží…  Brussels by Upper

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist