Zelené starostce jsme přinesli dvě kila psích výkalů, které vytékají z košů v Praze. Takhle jsme dopadli

Uveřejněno dne 13 srpna 2019 000 11:08

Na ParlamentníListy.cz se v posledním týdnu, kdy v metropoli panovala vydatná vedra, obrátil trojlístek obyvatel Prahy 10. Pisatelé si všimli, že jsme se v minulosti zabývali nepořádkem ve Vršovicích, a chtěli přispět svým svědectvím. To se paradoxně shodovalo a týkalo se odpadkových košů pro psí exkrementy.

Jak je vidět na dvou fotografiích, koše jsou plné. Když se naše redakce v pondělí vydala na místo, situace byla neměnná. Mouchy, opravdový smrad a neuvěřitelně lepkavé dusno. Rozhodli jsme se proto, že část psích lejn vezmeme a odneseme na radnici, kde vládne shora uvedený slepenec. Ještě předtím, než popíšeme naši anabázi s lejnem v sáčku, nechme promluvit dva z korespondentů. Reakce třetího byla plná vulgarit, proto ji uveřejňovat nebudeme.

 

„Kolem centra Vršovic je těchto košů nedostatek, proto jsou ustavičně plné. Odvážené jsou třeba jednou za týden, ten smrad je už nedýchatelný,“ sdělil jeden z pisatelů naší redakci. Druhý tato slova potvrdil, a poslal dokonce i přesné souřadnice košů, které se prý nevyvážejí.

ParlamentníListy.cz proto oslovily nejen společnost ROSSY, která se o pořádek Prahy 10 dlouhodobě stará, ale také radnici.

„Co se týče bordelu u košů a laviček, jde rapidně nahoru,“ připustil zcela otevřeně Michal Vlček, šéf divize zeleň Prahy 10-Vršovic ze společnosti ROSSY Service. Svá slova pro ParlamentníListy.cz následně rozvedl.

Červenec 2019

„Od roku 1995 do roku 2019 mého působení na Praze 10 je velký nárůst bordelu. Některé koše jsou menší, lidi tam dají dvě PET lahve a je už zase plný. A v poslední době je to tu samý dobytek, který si po sobě neumí poklidit hlavně u laviček nedopalky, papíry a další,“ řekl.

 

„K parkovým košům nebo do zeleně dávají (lidé) spousty bordelu, protože svoje popelnice mají za domem, a to je už pro ně daleko. Každý pak čeká: hele, Rossy, ukliď to. Taková je tady situace,“ zmínil jasně a bez jakéhokoli vykrucování Vlček.

Radnice, kde vládne slepenec KDU-ČSL, STAN, Desítky pro domácí a Nezávislých, problém jako obvykle přehlížel.

Na Praze 10 jsme s dotazy oslovili celé tiskové oddělení, a to konkrétně Lenku Vaculovou, Davida Poláka, Annu Březinovou, Marcela Pencáka, Miroslava Hynšta a Jana Hamrníka. Odpověď nám nezaslal ani jeden z nich.

I proto jsme se vydali se sáčkem plným výkalů na radnici, abychom starostce Chmelové ukázali nejen obsah, ale dali jí pocítit i typickou „vůni“. Před vstupem na radnici se na nás ovšem obořilo hned několik lidí s tím, že jsme blázni, ať toho necháme. Nepomohlo ani vysvětlení celé situace a našeho záměru, proto jsme sáček s exkrementy nechali v odpadkovém koši poblíž místa, kde vládnou Renata Chmelová, Filip Humplík (ODS) a další, a odešli.

Stejné místo v srdci Vršovic z února 2018 a března 2019

Doporučení společnosti ROSSY:

Občané Prahy 10 nemusejí psát do redakce ParlamentníchListů.cz. Můžou využít internetových stránek: https://www.zmente.to/uklid-a-zelen/ nebo https://verejneprostory.cz/aktivity-a-verejne-prostory/menime-verejne-prostory/sluzba-mms-podnety.

Další způsob je zavolat nebo dojít na úřad či na firmu ROSSY, a budou mít přesné informace, zda bylo nebo jak se vyváží. Koše na Praze 10 jsou rozděleny na několik lokalit: Vršovice, Záběhlice, Strašnice, Malešice a Malešický park.

Vršovice a Záběhlice i Malešický park má na starost firma Rossy, Strašnice a Malešice pak firma Ironex. Dále zde ještě můžeme najít koše firmy Pražské služby.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist