Prý záchrana planety (a další středověké šílenství)

Uveřejněno dne 23 srpna 2019 000 12:26
Je vidět, že klimatické náboženství už opravdu dosahuje vyšší úrovně. Už se o ničem nediskutuje, svatá pravda je jasná.

Včera jsem se vyděsil. Když jsem světu vyjevil myšlenku, že klimatické šílenství je blbost, byl jsem na první dobu ihned osočen, za „šíření poplašné zprávy“. Přátelé a na to je kriminál.

A teď vážně. Opravdu mi to začíná připomínat dobu, kdy věcné argumenty už nikdo nechce slyšet. Popírání zjevené pravdy sdílené soukmenovci je potrestáno. Kriminálem, cenzurou, zadupáním do země. Je vidět, že klimatické náboženství už opravdu dosahuje vyšší úrovně. Už se o ničem nediskutuje, svatá pravda je jasná. A co horšího: popírače čeká likvidace.

Dále jsem byl obviněn z hříchu, že ničím přírodu. Hm, zajímavé, já si to myslím přesně naopak! Představme si, kdyby nebylo tohoto novodobého šílenství. Kolik lidské práce, času, materiálu, zdrojů – zkrátka těch nepředstavitelných stovek miliard euro – by mohlo být použito na jiné lepší věci. V Africe třeba na vybavení pro záchranu a ochranu zvířat v národních parcích v boji proti pytlákům, na lepší život chudých v Indii, na vědecké projekty dnes neléčitelných nemocí a na prodloužení života. Méně biopaliv z řepky by pro nás znamenalo mnohem více kvetoucích luk a zelených pastvin v naší krajině. Na zlepšení biodiverzity, na pestrost lesů v Čechách. Nebo třeba na výzkum vesmíru? O tohle všechno jsme přišli: namísto toho byly a jsou peníze vyhozeny oknem. Na spalování obilí a řepky v autech (provázené brutálním nárůstem pesticidů ve vodních zdrojích). Na nesmyslné dotace na solární elektrárny. A na spoustu dalších nákladů z nesmyslů, příkazů, zákazů a „ekologických“ směrnic.

Uctívači tohoto klima-náboženství trpí psychickou úzkostí a mají pocit, že pokud se lidstvo (tedy samozřejmě a zejména ti ostatní) neobětuje pro „planetu“, stane se něco strašného. Jakékoliv rozumné argumenty zuřivě odmítají. Že klimatické změny v přírodě byly a jsou. A že s člověkem a taky ani s oxidy uhlíku to nejspíš nemá vůbec nic společného.

Jeden z těchto bláznů mi argumentoval, že prý já potlačuji jeho svobodu! Prý jeho právo na svobodu žít na čisté planetě! Aha, takže v rámci jejich svaté a jediné Pravdy mi oni budou zakazovat a nařizovat, vnucovat co je správné a co ne. Pomatené děti „demonstranti za klima“, už ne vědci, budou vykřikovat na ulicích hesla o hořící planetě a volat po nápravě hříchů. To je ta jejich svoboda.Vrátil se středověk?

A co je ještě typické: to neskutečné pokrytectví. „Já se zákony o ochraně klimatu omezený necítím. Spíš se cítím omezený právě lidmi, kteří ochranu planety odmítají a nadále znečištují.“ říká borec, který x let seděl za peníze druhých na vysoké škole, teď sedí v teplém bytě na fejsbůku plném fotek z hor a z lyžování, z cest. Bodejť by se cítil omezený. Čekal bych ale, že pokud to myslí vážně (a z poškozování planety moralizuje ty ostatní), bude to takový, hm…, Robinson Crusoe. Vegan sbírající kořínky divokých bylin, spát bude pod volnou oblohou v dešti i zimě a putovat nebude po Alpách, nýbrž sedět doma v houští na bobku. Že jste někoho takového v životě nepotkali? Neděste, já také ne. Zato potkávám plno takových falešných pokrytců a moralistů. Zatímco oni si jezdí po horách, na špičkovém kole dovezeném přes půl světa, budou druhé moralizovat za ničení planety. Třebas starší lidi, co nemají jak a v čem se dostat do okresního města k doktorovi – protože nová auta na benzín jsou po všech těch eko-směrnicích už jen a pouze pro bohaté…

Pokrytci, běžte do háje!

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist