Švédská asociace Sociálně demokratické mládeže požaduje, aby byla pro veškeré seniory povinná vegetariánská strava

Uveřejněno dne 2 září 2019 000 11:58

Asociace Sociálně demokratické mládeže ve Švédsku neváhá kvůli zastavení klimatické změny přijmout jakkoliv tvrdá opatření. Teď SSU chce, aby senioři jedli už jen vegetariánskou stravu.

Tito mládežníci navíc chtějí na švédská města uvalit naprostý zákaz létání, vyřadit z produkce jadernou energii a zakázat fosilní paliva.

Asociace Sociálně demokratické mládeže je ve Švédsku největší mládežnickou asociací a její návrhy na zastavení klimatické změny začínají být čím dál radikálnější. Na nadcházejícím kongresu SSU je na stole několik návrhů skalních přívrženců boje s klimatickou změnou, které, budou-li zavedeny, uvalí na Švédy těžké břímě.

Skoncovat s pojídáním masa

Mezi návrhy je snížit pojídání masa, které patří pro SSU mezi jejich hlavní starosti. Tato skupina požaduje, aby se vegetariánská strava ve Švédsku stala normou ve všech institucích financovaných státem, což jsou školy, nemocnice a veškeré domovy důchodců.

Skoncovat s létáním pro lidi

SSU se rovněž dožaduje tvrdých opatření, aby se lidem znemožnilo létání. Tento svaz mládeže chce uvalit na létání progresivní zdanění, což znamená, že čím více bude člověk létat, tak mu tím více bude daň z letu narůstat. Přičemž létání mezi švédskými městy se má naprosto zakázat, když se SSU dostane k rozhodování, a to i přes značné vzdálenosti mezi švédskými městy.

Skoncovat s fosilními palivy a s jadernou energií

Navíc se má do roku 2030 zakázat veškerý benzín a fosilní paliva, žádá SSU. V důsledku zákazu ježdění na fosilní paliva se těší na nárůst elektrických aut. Jak se budou ta auta nabíjet, je poněkud nejasné, neboť tento svaz mládeže se nechce zastavit jen u zákazu benzínu, plynu a nafty. Chce rovněž do roku 2040 ve Švédsku zakázat veškerou jadernou energii.

Skoncovat s žurnalismem

Navíc SSU nechce, aby je sledovali reportéři. Když jim jedny z hlavních novin v zemi Expressen kladly kritické otázky ohledně nákladů na soukromé kampaně jejich reprezentantů, tak těmto novinám zakázali vstup na jejich kongres.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist