Klimasheldon zvedl kotvy

Uveřejněno dne 4 září 2019 000 13:06

Tak jsme četli, že Greta vyrazila „karbon neutrálně“ do Ameriky na nějaký sabat alarmistické církve, kde nepochybně čekají na bláznivou šestnáctiletou školačku, protože bez ní by byli v koncích.

Za účelem karbonneutrální přepravy cvokandy do Ameriky byla připravena speciální jachta s turbínami na výrobu elektřiny, které jsou ještě více podvodní než zprávy o vlivu člověka na klima. Dieselový motor byl zaplombován, takže mi není jasné, jak se plavidlo dostane z přístavu, ideální by mi připadal remorkér na mazut. Plavidlo bylo pečlivě zkontrolováno specialisty a přepravovaná osoba taky. Na tu dohlédli „mentální koučové“, což je pravděpodobně politicky korektní označení pro cvokmajstra. Důležité je totiž přivézt dopravovanou osobu v pořádku, a to nejen fyzicky, ale také psychicky. Asi by nikdo nechtěl, aby jí prdlo v hlavě natrvalo a slepička snášející zlatá vejce tatínkovi Thunbergovi začala po vylodění tvrdit, že je Columbus nebo Napoleon, což by přece jen bylo moc i na klimatickou církev.

Grety výlet se setkal s odtažitým přijetím médii, která opatrně poukazovala na to, že se sama Greta moc uvědoměle nechová a že svoje kázání mohla pronést po Skypu nebo něčem podobném. Jiní zase poukazují na to, že Greta poskytuje špatný příklad, protože pokud dopravní letadlo doletí do Ameriky za 10 hodin a odveze 300 lidí, zatímco jachta tam doveze za čtrnáct dní jednu bláznivou Gretu, bylo by třeba k zajištění stejného transportního výkonu asi deset tisíc jachet a zde v podstatě diskuse o produkci oxidu uhličitého končí. Ale o to tady přece nejde. Tady jde o to gesto. Nějaká příroda ať se jde vycpat, Greta právě mediálně vystřelila z Aurory.

Kapitán jachty se bude vracet z USA letecky, jachtu převeze zpátky jiný tým, který do USA dorazí rovněž letecky. Alespoň dospěli že se chovají zodpovědně, když to děti nedělají.

Klimatické ohlupování nejširší veřejnosti se tak dostalo na nový level.

Já myslím, že je správně, že Greta pluje do Ameriky. Čtrnáct dní bude srát do kýblu a blít do moře a neuslyšíme o ní, což není špatné. S trochou štěstí o ní neuslyšíme déle, protože moře je nevyzpytatelné a třeba splyne s přírodou navěky.

Napadá mě však jiná věc, a to je v podstatě bezbrannost dnešní společnosti před psychicky nemocnými osobami.

Greta byla diagnostikována celou řadou psychických poruch, z nichž jedna mě zaujala. Jmenuje se to Aspergerův sysdrom. Není to žádné konkrétní onemocnění, ale soubor příznaků někde na pomezí autistického spektra. V případě Grety se bude pravděpodobně jednat o vysoce funkční variantu Aspergerova syndromu, jinak řečeno, nezdá se ještě úplně cvok a může normálně žít. Tento druh nemocných má většinou vyšší IQ a nízkou sociální inteligenci. Neumějí komunikovat, sledují hlavně svoje zájmy, které jsou někdy prapodivného rázu. Nejsou ochotní ničemu naslouchat, musí být po jejich. Když není po jejich, chovají se mírně řečeno nevhodně, protože nejsou s to rozlišit, které chování je sociálně přijatelné a které nikoliv. Třeba vyhážou novináře z místnosti, kam je předtím pozvali. Zneužívají moc, pokud nějakou získají, a vyžadují od okolí dodržování nesmyslných rituálů, protože jim to samotným přináší klid. Rádi dlouze mluví o svých oblíbených tématech, bez ohledu na to, jestli to posluchače zajímá, nebo ne. Celkově by se to dalo popsat jako agresivnější varianta Sheldona z Teorie velkého třesku.

Proč vůbec dostane Klimasheldon takový prostor?

Může za to dvojice věcí. Čím dál větší zkratkovitost médií a absence realistického programu v oblasti životního prostředí.

Byly možná doby, kdy každý, kdo usiloval o veřejnou přízeň, musel projít nějakým firewallem. Například si musel někam stoupnout, podobně jako Hitler řečnil v Mnichově v Hofbräukeller, a musel se celkem rozsáhle projevit. Jenže od té doby média prošla nějakým vývojem a dodávají informace mnoha a mnoha kanály. Nemusíme jít do pivovaru poslechnout si Rakušáka a nemusíme si vzít na ulici letáček nebo si koupit noviny, protože informace si hledají nás. Náš přijímač je bohužel pořád stejně výkonný a množství informací, se kterými jsme schopní pracovat, se za ta léta nijak zásadně nezměnilo. Tak jsme si poradili a začali pracovat s útržky informací, z nichž některé jsou navíc záměrně lživé, některé události jsou uměle zveličené nebo se naopak uměle bagatelizují, říká se tomu spin media. To paralyzuje jakýkoli kritický přezkum informací, nakonec si myslím, že i v tom Hofbräukeller si většina lidí vyposlechla projev, vypila pivo a dospěla k závěru, že ten Rakušák plácá kraviny. My si na to nenajdeme prostor, protože nás tak nějak pořád udržují v běhu. Z toho mediální symboly jako Greta výrazně profitují, stačí jen provolávat hesla a dělat gesta, víc stejně tím potrubím neprojde. Šaškárna s jachtou je toho důkazem, většině lidí ulpí v mysli, že mladá cvokanda jede do Ameriky na lodi a je to úžasně eko, ale už si nenajdou prostor na to, aby přemýšleli o tom, jaká je to hrozná donebevolající kravina, protože už je stíhá další horká mediální novinka, například že teplému herci hrozí amputace penisu.

Druhý problém je závažnější. To, že si Klimasheldon může dovolit takovou věc je obrazem toho, že neexistuje reálné klimarealistická ani klimaskeptická opozice, která by okamžitě mediálně roztrhala na cucky Gretu, jejího ambiciózního otce i celý klimakongres. I kdyby se Greta nechala vystřelit katapultem, nenajde se nikdo relevatně významný, který by upozornil na to, že to je přece úplný nesmysl a nepovedený vtip. Odpor ke klimafašismu a klimajugend je trestán mediálním a společenským banem, a stal se tak doménou jednotlivců a malých politických stran, zatímco většina politicky korektně mlčí, protože nějakým šestým smyslem vytušili, že se rodí něco Jediný Správný Názor uvnitř rodící se moderní klimatotality.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist