Britský profesor a možná i kanibal vychvaluje lidské maso. Kravičky už nezabíjet. Bů

Uveřejněno dne 17 září 2019 000 12:40
Další pokrok lidstva. Zakopání těla je prý nehospodárné. Šetrné je asi příbuzného sníst. Proč nám lidské maso vadí, ale zvířecí ne, ptá se profesor. Nová kulturní tradice žehlení prsou a tisíc zmrzačených britských dívek. A sója?

Filmová série o doktoru Hanibalovi Lecterovi patří k tomu nejlepšímu, co jsem asi viděl a článek o kterém napíši je zase asi tím nejvíce šokujícím, i když nevím, co se ještě dnes v té blaznivé době dočtu. Kam až lidé zajdou, aby zachránili planetu?

Britský profesor psychologie Jared Piazza z Lancasterské univerzity provedl výzkum se svým kolegou a podivuje se, že jíst lidské maso je pro nás tabu. „Proč máme odpor z lidského masa, ale zvířecí nám nevadí?“ „Kanibalismus je ve zvířecí říši běžný.“ „Je to běžné i u savců.“ „Od mládí máme sklony ke škatulkování, jako, že jsou lidé a krávy.“

Pan profesor vyjmenoval některá zvířata, jako kudlanku nábožnou, pelikány, racky, šimpanze, lvy a medvědy, a že prý například australský pavouk Redback nabízí své tělo samičce po páření jako závěrečný dárek. Samice často snědí svá mláďata, jsou li nemocná, mrtvá, nebo jich je mnoho. „Poměr mezi živými a těmi, co zemřou je nevyrovnatelný.“ „Jádro kanibalismu je potlačeno nechutí a zhusením.“

„Představte si ranč, kde žije dobytek, aby ho lidé snědli, vykrmí ho a porazí pro hovězí!“ Podle pana Irvinga to naznačuje naši předpojatost ve zvažování etického kanibalismu. Co napsat. Mě se po těchto řádcích nevybavil ranč, ale spíše Orwellova Farma zvířat (1945), kde zvířata lidi vyženou, vládnou si sami a postupně se to zvrhne v brutální a totalitní diktatúru. Jestli je toto další liberální návrh, jak nejíst maso, tak je liberální demokracie skutečně totalitní a utopistická tyranie občanů.

Pan profesor ve své obhajobě konzumace lidského masa zmínil jeho vysokou proteinovou hodnotu, k planetě by to bylo šetrné, což v článku není, ale tam hledám prapůvod tohoto výzkumu. Dále je připomenut příběh uruguayských ragbistů, kteří ztrozkotali, kdysi v Andách a také čtyř Papuánců z Nové Guiney, kteří snědli na pohřbu nebožtíka, protože je to prý lepší, než aby to udělali červy a larvy.

„Jsme inteligentní, racionální, máme osobnosti, touhu žít a formujeme svazky s ostatními.“ „Tento psychologický esencialismus je užitečnou zkratkou našeho očekávání, našich soudů a našeho uvažování.“ „Některří filozové argumentují, že zakopání těla je nehospodárné v kontextu boje lidí proti světovému hladovění.“ To už mi ale přijde jako opravdu silná káva, dávat do souvislosti pohřeb člověka a hladovějících dětí. Máme do Afriky místo peněz a kondomů posílat i mrtvoly, aby je snědli ? Vím, že to zní absurdně, ale trochu mi to tak vyznělo.

„Měli by jsme jíst více rostlin, méně masa (pokud, tak asi lidské) a šetřit s potravinami.“ „Pro teď, jsme tak šťastni, jako jste vy v pokračujícím projektu, „Moudrost Odporu“.

No, to teda jsou moudrosti, ale Británie má skutečné a závažné problémy. Nejméně tisíc dívek zažilo krutou a bolestivou praktiku žehlení prsou! Vrátil se tam středověk? Nejčastěji matky původem z Kamerunu je tím tak chtějí chránit proti znásilnění! Rozžhaveným kamenem nebohé dívce tlačí na ňadra, aby byl zastaven jejich růst. Tato metoda je rozšířena v subsaharské Africe. Toto barbarství už je však rozšířeno v Británii. Smutné to cizí tradice a rituály.

O vepřích jsem z Anglie zatím překvapivě nečetl téměř nic, co s těmi bude, ale za to jsem četl o sóje, kterou tolik zachránci planety propagují, jak mužům v těle zvyšuje hladinu ženských hormonů a také jejich agresivitu a snižuje plodnost. Opravdu dokonale šílený svět.

„Dvanáct rozčilených hlasů na sebe křičelo, a všechny si byly podobné.“ „Teď už nebylo pochyb o tom, že s tvářemi prasat se něco stalo.“ „Zvenčí pohlížela zvířata z prasete na člověka a z člověka na prase, a opět z prasat na člověka.“ „Ale nebylo už možné rozlišit, která tvář patří člověku a která praseti.“

Nikdy nezapomenu jak mi jeden Maor v dobrém rozpoložení vysvětloval, proč nám bělochům říkají Pakeha, a to i v oficiálních médiích. Neznal jsem to slovo. Zasmál se a řekl mi, že ten výraz pro ně znamená divoké prase (bushpig), a když jsem se jej zeptal proč, tak mi odpověděl, že prý lidské maso je chutí tomu vepřovému podobné. Tak jsem mu poděkoval za toto milé vysvětlení.

Dobrou chuť.

Zdroje: Newsweek: Canibalism is common in the animal kingdom. Here is why for humanist it is the ultimate taboo….Idnes: V Británii pribývá případů žehlení prsou. Dívky má chránit před znásilněním……Farma zvířat, závěr….Novinky: Mužům škodí velké množství sóji..

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist