Klimatický alarmista žaloval skeptika za pomluvu a prohrál

Uveřejněno dne 18 září 2019 000 13:55

Nejvyšší soud Britské Kolumbie nedávno zamítl žalobu pro pomluvu od celebrity mezi učenci clima-studies vědy Dr. Michaela Manna proti klimatologovi Dr. Timu Ballovi skeptickému ke globálnímu oteplování. Mann musí zaplatit veškeré právní náklady odpůrce. Tento soudní nález je bomba, protože to znamená, že Ballovo tvrzení, že Mann je vědecký podvodník, je nyní podpořeno soudem.

Nahoře hokejková křivka Mannovy „rekonstrukce“ teplot, dole Ballova verze průběhu teplot v Evropě.

Historie

V roce 1999 vydal Mann rekonstrukci historie teplot za posledních 1000 let z letokruhů stromů, která byla v drsném rozporu s tehdy akceptovanou znalostí klimatické minulosti. Ještě i druhá zpráva alarmistického panelu Spojených národů IPCC z roku 1995 uznávala, že ve Středověké teplé periodě bylo tepleji než dnes a že pak přišlo silné ochlazení zvané Malá doba ledová, které trvalo až do konce 19. století.

Mannova rekonstrukce tento z mnoha vzájemně nezávislých zdrojů a mnoha různými metodami vypracovaný názor zrušila a nahradila ho průběhem teplot, který v grafu vypadá jako hokejka: Po 900 let teploty po přímce klesaly a pak náhle během éry lidské průmyslové aktivity se ve 20. století prudce oteplilo.

Klimatičtí katastrofisti se okamžitě tohoto podbízivého grafu chytli a učinili z Manna ikonu IPCC skoro tak proslulou, jako je dnes Gréta, a během dalšího vývoje se z IPPC Spojených národů stal spolek zcela kontrolovaný radikálními Zelenými jmenovanými levicovými politiky.

Wegmanův graf

S tím grafem byl ale jeden problém: Byl to falešný podvrh vědy. V budoucnu, až dojde k osvobození vědy od současného ideologismu, se bezpochyby při výuce statistiky bude hokejková křivka používat jako pomůcka k vysvětlování, jak lze pochybnou metodikou objevit naprosté nesmysly. Řekneme-li to zjednodušeně pro laiky:  Mann používal statistické techniky, které vybírají data ze souborů, co jsou k dispozici, jako hrozinky z vánočky tak, aby z nich poskládal tvar hokejky.

V roce 2006 pověřil Kongres tři statistiky vedené Dr. Edwardem Webmanem, aby sestavili tzv. Wegmanovu zprávu o této kontroverzi. Zpráva dokázala, že pomocí takové techniky, jakou Mann použil, by šlo vytvořit jakýkoliv žádaný výsledek a předvedli tuto skutečnost na vytvoření tvaru průběhu globálních teplot od roku 1995.

Kdyby Mann vytvořil takovýto graf v seminárce ze statistiky, tak by propadl.

Zamaskování poklesu teplot

Kanadský inženýr Stephen McIntire strávil několik let po publikaci hokejkového grafu snahami předvést, jak až podvodné to bylo. A to se mu nakonec povedlo, avšak během té debaty se Mann uchýlil k čemusi, co mnozí označují za intelektuálně nepoctivé nebo dokonce až podvodné jednání. Odmítl plně zveřejnit data a zdrojové složky, které pro svoji neblaze proslulou publikaci z roku 1999 použil.

Tim Ball to v roce 2011 shrnul konstatováním, že Michale Mann „náleží do řad pen, nepatří ale na Penn University,“ což je anglická slovní hříčka, neboť slovo „pen“ znamená v základním významu pero, ale slangově znamená rovněž penis. A právě toto prohlášení bylo základem pro Mannovu žalobu pro pomluvu.

Ball hájil své tehdejší poznámky tvrzením, že kdyby Mann zveřejnil svá data, tak by mohl dokázat, že je podvodník. Po devíti letech zdržovacích taktik, soud tento případ zamítl, protože Mann data, která by mohla dokázat jeho nepoctivost, zveřejnit odmítl.

Ač to není pro Balla technicky vzato vítězství, lze si těžko představit, jaké by asi mohly být legitimní důvody, aby z daní financovaný výzkumník mohl odmítnou zveřejnit data, na kterých ve velké míře spočívá ta povídačka o globální klimatické katastrofě.

Redakční poznámka:

Zde je ta historie vysvětlována velice zjednodušeně. Podvodná hokejková křivka poté, co byla roky používána jako doklad o podvodnosti klimatického alarmismu, neboť popírala dobře známou nedávnou historii, podle které v době teplé středověké periody byly Grónsko (Green-land čili Zelená země) a Island docela přívětivými zeměmi, kde se dalo provozovat zemědělství, s daleko přívětivějším klimatem než dnes, odkud ale muselo obyvatelstvo později utéct, v Rakousku se pěstovalo víno ve výškách, kde by dnes už nevyrostlo, u nás se v Polabí do 16. století pěstovaly melouny a básníci na všech středověkých hradech pěli ódy na slavíky švitořící o lásce, zatímco dnes je tu na slavíky moc zima, a samozřejmě vše podloženo výzkumem např. z pylových analýz, že vegetace v Čechách bývala ve středověku daleko teplomilnější, z ulit hlemýžďů, na které je tu dnes už zima, aj. nebo z dokladů z ledovcových vrtů, izotopického složení skořápek mořských měkkýšů, růstu krápníků, jiných teplotní rekonstrukcí z letokruhů aj.

Nakonec ale pak nastala aféra Climate Gate, kdy hackeři zveřejnili mailovou korespondenci klimatických vědců placených za globální oteplování, kde se spiklenecky umlouvali, jak zamaskovat ten pokles teplot po středověku a vůbec vytvořit úplně novou klimatickou historii lépe vyhovující povídačce o člověkem způsobované klimatické katastrofě. Po Climate Gate se z Hokejkového grafu pak stala ikona k zesměšňování té CO2 „klimatologie“.

Pochybná věda

Za normálních okolností by Mannova kariéra ostudně skončila jako naprosté zahanbení už hodně dávno. On je ale pořád jedním z vůdčích vědců té mafie klimatického katastrofismu. Jeho kolegové ho museli hájit, protože kdyby přiznali, že hokejková křivka je pavěda, tak by diskreditovali IPCC a celou falešnou část paleoklimatologie, která z Mannových podvodů vzešla.

Oni však zdvojnásobili hlasitost svého pokřiku a zneužili politické páky a zaprodaná média, aby zahladili své skandály. Zatím se jim jakž takž dařilo, ale s každým dalším rokem se ukazuje čím dál více, jak se klimatická realita čím dál více odchyluje od těch jejich „modelů“. V určitém okamžiku ta podvodná základna pro celou tu klimatickou hysterii zakrývat už nepůjde.

by Tyler Durden

Fri, 08/30/2019 – 21:05

Authored by Onar Am via LibertyNation.com,

Dopad „klimatu“ na Reformy.cz:

Klimatickým alarmistům ale už po ostudné aféře Climate Gate, kdy se prokázalo, že hokejková křivka je výsledkem spiknutí a byla uměle vyrobena na zakázku, už otrnulo, neboť veřejnost už na Climate Gate zapomněla, a tak přišli s novou verzí hokejkového grafu z údajných teplotních „rekonstrukcí“ posledních dvou tisíciletí, kterou prohlašují za jedinou vědu, o které se nesmí pochybovat.

Samozřejmě, že s tím naráží, a tak také nejproslulejší český klimaskeptický publicista Kremlík zveřejnil na webu Osel, což je asi nejznámější český web k popularizaci vědy, článek vysvětlující manipulativní techniky, jaké se k této „rekonstrukci“ teplotní historie použily, a samozřejmě poukazoval na doklady od vědců, kteří dospěli poctivějšími metodami k úplně jiným rekonstrukcím teplotní historie. Tento článek jsme od něj na Reformy.cz převzali.

Má to ale dohru. Ukázalo se, že klimatický alarmismus je propojen s klimatickým terorismem a strážci „nezpochybnitelné“ pravdy, o které pochybovat je stejný zločin jako pochybovat o vědecky nezvratném faktu, že slunce obíhá kolem země a nikoliv naopak za časů Galilea. Reformy.cz dostaly od Facebooku vyhrůžky za zveřejnění těchto tzv. „fake news“ jako je Kremlíkův článek z Osla o nesmyslnosti nového hokejkového grafu, neboť Facebooku to prý potvrdil „nezávislý“ kontrolor vědeckých faktů šířených na síti science check, kdy facebookoví inkvizitoři vyhrožovali, že by to mohlo vést ke zrušení Reforem.cz na Facebooku.

Ovšem aby toho nebylo málo, bez udání důvodů zrušili profily třem uživatelům Facebooku, kteří fungovali jako editoři facebookové stránky Reformy.cz a články z webu Reformy.cz na Facebook umisťovali. Takže teď už je na Facebook už nikdo systematicky neumisťuje jen možná pár spontánních uživatelů. Ale lidé spojení s webem tam nesmí, protože zpochybňovat katechismus jediné víry pravé vyznavačů oteplovacího náboženství facebooková inkvizice trestá jako za časů pátera Koniáše.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist