Zelené šílenství pokračuje tentokrát u německých drah

Uveřejněno dne 27 září 2019 000 14:57
Německý státní dopravce Deutsche Bahn se rozhodl na svých rychlovlacích ICE změnit dosavadní červený pruh na zelený. A doufá proto ve snížení sazby DPH.

Firma tím chce dokázat, že vlaky jsou již kompletně poháněny elektřinou z obnovitelných zdrojů. Tak tohle mě tedy dostalo. Jak tohle chtějí zjistit? A jak to chtějí dokonce prokázat? Dokud celá energetická síť bude mít i jiné zdroje, než obnovitelné (a že jich má požehnaně), dokud bude německá rozvodná síť propojena se sítěmi sousedních států, odkud bude v případě potřeby sosat elektřinu z uhelných a jaderných zdrojů (a Němci to dělají rádi a často), tak nelze nikdy říci, že vlak jede jen na obnovitelný zdroj. To by si pak nakonec všichni zeleně uvědomělí občané našeho souseda mohli namlouvat, že právě oni doma svítí jen z obnovitelných zdrojů. Oni a nikdo jiný.

Pokud se firma Deutsche Bahn navíc domnívá, že toto přebarvení vlaků jí u zákonodárců pomůže ke snížení sazby DPH, tak má navíc o svých zákonodárcích vysoké mínění. Myslím o jejich intelektu. Ale pokud to myslí vážně, tak potěš koště Německo.

Pamatuji si, jak u našich zeleně uvědomělých rakouských sousedů měl jeden čas úspěch produkt, který se zapojil do zásuvky a do domácnosti pouštěl pouze elektřinu, která nebyla vyrobena v jaderných elektrárnách. Výdělek dobrý. Na lidské hlouposti se prostě dá rejžovat.

A tohle tvrzení německých drah považuji na stejné intelektuální úrovni. Fyzika jde stranou, zelená ideologie je přednější.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist