Obama i Ban-Ki-Moon couvají od oteplování

Uveřejněno dne 21 února 2011 000 9:26

obamaGenerální tajemník OSN Ban Ki-Moon oznámil, že se napříště nebude osobně už zapojovat do jednání o redukci skleníkových plynů. Proč?

Jeho poradce Robert Orr řekl: „Je zjevné, že v dohledné budoucnosti žádná velká klimatická dohoda neprojde.“ Po krachu Kodaně a Cancúnu už je to zřejmé. Ban Ki-Moon se místo klimatem bude zabývat obnovitelnými zdroji energií, což má rozhodně větší smysl.

Podobný ústup od klimatické ideologie vidíme u Obamy. Ve svém projevu o stavu Unie v lednu 2011 hovořil celou hodinu, aniž by byť jedinkrát zmínil nutnost boje proti klimatickým změnám. Přitom to bylo jedno ze stěžejních témat jeho volební kampaně.

Bílý dům dokonce odstranil oblast klimatických změn ze svých webových stránek.

Alarmisté nad tím naříkají.

A stěžují si, že Obama sice dál podporuje čisté energie. Ale nyní do čistých energií počítá i jádro. Obama: „Někteří by chtěli větrnou a solární energii. Jiní by chtěli jadernou, čisté uhlí (clean coal) či zemní plyn. Ale abychom dosáhli svého cíle, budeme je potřebovat všechny.“  (ClimateProgress)

Zručný řečník Obama přirovnává úsilí o vynalezení efektivní čisté energie k někdejšímu zápasu o Měsíc. „The Sputnik Moment“. I tehdy musely být technologie nejprve vynalezeny a šlo o ambiciozní projekt.

Pokud někdo vynalezne levné a efektivní alternativní energie, budeme všichni rádi. Bez ohledu na klimatické změny.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist