Greta doplula: 15 věrných fanoušků před Bílým domem. Splaskla bublina? Média křísí mrtvolu. Co mohou mladí udělat pro svoji budoucnost. Pije Trump ropu? Novinářů bylo více než aktivistů – jako již mnohokrát

Uveřejněno dne 9 října 2019 000 11:44

Šestnáctiletá duševně postižená švédská dívka v pátek opět zaplnila titulní strany mediální propagandy. „Demonstrovala“ před Bílým domem. K oslavným ódám na pomatenou aktivistku se připojila samozřejmě i iDnes.

článku „Thunbergová protestovala před Bílým domem, žádala USA o ochranu klimatu“ nám studentka žurnalistiky Tereza Kučerová předkládá obvyklou agitku klima-alarmistických pomatenců. (Už tento článek naprosto perfektně vypovídá o úrovni vzdělání na Univerzitě Karlově, kdysi špičce v mnoha oborech, unvierzitě dnes proměněné na multikulturní neomarxistickou školu pro rychlokvašené politruky. A politručky. Jako třeba slečna Kučerová.) 

Dýchat peníze a pít ropu 

OSN při přistání v New Yorku poslala Grétě v ústrety 17 plachetnic, které měly symbolizovat 17 pilířů udržitelného rozvoje OSN. Zde můžete nalézt tyto „cíle“ nápadně připomínající „závěry“í ze sjezdů Komunistické strany neblahé paměti. Leč věnujme se tomu, co píše slečna Kučerová:

„Nemůžete dýchat peníze, nemůžete pít ropu,“ provolávali před sídlem amerického prezidenta.

Šestnáctiletá Thunbergová získala mezinárodní pozornost inspirováním hnutí Pátky pro budoucnost, které po celém světě organizuje stávky školáků. Její aktivita získala mnoho přívrženců zejména mezi mladými lidmi, kteří po starší generaci požadovali, aby ve věci oteplování planety začala konat.

Zločinný nápad: co kdyby školáci začali sami u sebe?

Mohou místo flákání se a buzerování ostatních něco udělat sami pro planetu. Mohou se každý pátek sebrat a jít sbírat v přírodě odhozené odpadky. Mohou čistit potoky a říčky. Mohou sázet stromy. A mohou také začít u sebe. Žádný mobil. Zanechává uhlíkovou stopu jak při výrobě a přepravě, tak při provozu. Žádný internet. Spotřeba elektřiny, potřeba elektroniky, zanechává uhlíkovou stopu při výrobě elektroniky i provozu. Oblečení a boty výhradně ze sekáče a pěkně s ním vydržet, dokud se neroztrhá. Výroba oblečení a bot zanechává uhlíkovou stopu. Navíc znečišťuje přírodu (chemický průmysl, na výrobu materiálů, chov dobytka na kůži, což je ten pověstně škodlivý metan).

Čtěte ZDE: Nevinná tvářička současné tyranie: Svět oslavuje znásilněnou Gretu. Zrůdné vyhlazovací myšlenky již v genech? Rodinné prokletí a byznys. Jaké klima je nejlepší? Plachetnice jako Clintonův Lolita express

Pěkně důsledně

Žádné diskotéky, párty, mejdany – to všechno je uhlíková stopa jako hrom. Žádné výlety, žádné cestování (i kdyby jezdili na koloběžce po Evropě, tak to bude mnohem větší uhlíková stopa, než když budou pěkně sedět doma a jen opatrně dýchat a pokud možno nemetabolizovat.) Jídlo používat jen k bezprostřednímu udržení života a jen ze zdrojů v docházkové vzdálenosti, protože dovoz do obchodu zanechává uhlíkovou stopu. V podstatě napodobit skvěle bezuhlíkovou Severní Koreu v době hladomoru. 

A nebo – když tedy ti šestnáctiletí „odborníci na vše“ požadují po starších generacích, ať s klimatem ihned něco udělají – co jim to takhle rovnou nařídit? Aby to bylo demokratické, odhlasujeme, že internet, výlety, mobily, počítače, hezké oblečení, dobré jídlo a vše ostatní, co nutně zanechává uhlíkovou stopu je jen pro starší generace. Protože na těch už sterjně nezáleží (jak aktivisté sami ujišťují, je to prý jejich budoucnost). Tak ať ji zachrání. Nám přebytečným a zaclánějícím to přece už může být stejně jedno, ne?

Masovka

Greta tedy před Bílým domem neměla žádný proslov, který by nacvičeně jako obvykle přečetla. 

Podle článku budoucí novinářky Kučerové i podle ostatních médií se protestu před Bílým domem účastnily „stovky příznivců Grety“. Slečna Kučerová uvádí rovnou „okolo 1.500“. Podívejme se na fotky (123). Pečlivě. Klasická manipulace médií – fotky z těsné blízkosti „davu“, z přikrčeného postoje fotografa. Aby nebylo vidět obrovské prázdno za prvními dvěma třemi „řadami“ lidí v malém hloučku jen okolo Grety. 

Odhadem se tam podle fotek sešlo 15 aktivistů, 50 novinářů a šestnáctiletá Greta, která vypadá na 11 a rozum má na 7. (Podobně jako její matka, která vypadá na 70, obléká se na 16 a rozum má na 7.)

Ke svým příznivcům ale Greta promluvila:

„Chci říct, že jsem pyšná na každého z vás, který sem přišel. Je to ohromující. Nikdy to nevzdávejte, budeme pokračovat. Uvidíme se příští týden 20. září.“

Nuže, vzhledem k tomu, kolik jich tam bylo, jim mohla poděkovat jmenovitě jednomu každému zvlášť.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist