USA: Vzdejte se masa a už negrilujte!

Uveřejněno dne 12 listopadu 2019 000 9:50

I ve Spojených státech dosahuje pokrytectví globálních zachránců klimatu nové maximum. Na grilovací party v Iowě se setkalo 17 demokratických kandidátů a grilovalo se zde více než 10 000 steaků.

23. září 2019 – 09:01
Před touto party, než bylo snědeno 10 500 steaků a skromných 1 000 veganských hamburgerů, přitom někteří demokratičtí kandidáti varovali před „masem zabíjejícím klima“ a omezením spotřeby.

To ale nezabránilo demokratickým prezidentským kandidátům, aby oslavovali svůj vlastní život v Iowě – v mezinárodní demo den „Pátky pro budoucnost“ vypouštěli spoustu kouře do atmosféry. Někteří z internetové komunity to sledovali  se znechucením a komentovali party:

„Podívejte se na všechny tyto emise, které se dostanou do atmosféry. A přitom demokraté pořádají přednášky o stravování cheeseburgery a používání plastových brček, “uvedla Elizabeth Harrington na Twitteru.

„Podívejte se, co dělá protijedová party se vzduchem v Iowě,“ napsal další uživatel Twitteru.

Začátkem tohoto měsíce se Andrew Yang na akci CNN o změně klimatu zeptal občanů: „Je to dobré pro životní prostředí, je to dobré pro vaše zdraví, pokud budete jíst méně masa? Bylo by to zdravé jak individuálně, tak společensky, pohybujme se tímto směrem, “řekl.

V srpnu kandidát Bernie Sanders (78) oznámil, že určitě zváží „daň z masa“, která pomůže v boji proti změně klimatu. V té době žena na akci nepravdivě tvrdila, že Německo zavedlo daň na maso, aby snížilo spotřebu.

Když se zeptali Sanderse, co udělá, aby zabránil velkým společnostem zneužívat „přírodní zdroje a znečišťovali planetu“. odpověděl Bernie Sanders, „díky za otázku, je to dobrá otázka. Mohu jen říci, že pokud věříme, že změna klimatu je skutečná, musíme ji řešit ve všech oblastech, včetně zemědělství. “

 
 
„Na záchod každý druhý den, je řešení navrhované brazilským prezidentem Jairem Bolsonarem na ochranu životního prostředí.

„Potřebuješ jen sníst trochu méně, pokud mluvíš o záchraně životního prostředí, prostě musíš na záchod každý druhý den, bude to pro každého lepší,“ řekl ironicky brazilský prezident před prezidentským palácem novináři na jeho otázku jak chce prezident přispět k ochraně životního prostředí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist