DEMONSTRACE V ULICÍCH

Uveřejněno dne 20 listopadu 2019 000 8:50

Demonstrovat je v dnešní době módní. Účastníci těchto akcí překvapují tím, čím se dokážou zabývat. U nás je okruh témat nepříliš široký, což je dané tím, že pouliční ukázku síly organizují v zákulisí pořád ti samí lidé. Ať už jsou do demonstrace proti prezidentovi, vládě, jejímu předsedovi, klimatu a automobilům, vždy se na pozadí pohybuje skupina liberálů nebo pseudozelených a Pirátů, což vše je skoro to samé. Ideologický základ a financování také pochází ze stejných zdrojů a na dálku smrdí dolarem a eurem. Zfanatizovat dospělé není nic tak složitého, ovšem u mládeže je to jednodušší a jde spíše o to, kolik dnů či týdnů bude trvat, než bude připravena jít do ulic.

Absurditou demonstrací u nás je skutečnost, že ani ta dosud největší zdaleka nevypovídá o skutečném rozložení sil na politické scéně. I při spojení opozice do jakéhosi demobloku nazvaného Demokratický je pořád více voličů na straně vládní koalice. Čapí hnízdo již není aktuální, takže bude třeba hledat další střelivo, kterým by bylo možné Babiše odstřelit. Jeho ego opět stoupnulo, zároveň se ukázala slabost opozice sjednocené v bloku a v tomto spolupracující s Piráty. Babiš upevnil momentálně svou moc, obhájil svůj post a opět začne tlačit na pilu. A sáhne li na peníze politickým neziskovým organizacím, případně ustojí li veškeré další tlaky, lze očekávat, že se ze řetězu utrhne úplně, navíc získá další politické body. Lidé mají totiž loupežných uskupení z neziskového sektoru plné zuby. Již přišel na to, že mu od hlučných Kalouska s knížetem a Rakušana, či naopak jen hudrujícího Fialy nic nehrozí a Piráti si zase svým pražským vládnutím řežou vlastní větev, na které sedí. Neziskovky budou hlučně remcat, organizovat nepokoje, ale nakonec dojde ke smíru.

Lid v ulicích vzbuzuje hrůzu především u majitelů vozidel v nich zaparkovaných, také u dopravců a majitelů domů, u nichž se akce konají. Jinak však jde o plácání pádlem do vody. Mináře z Milionu chvilek musí štvát, že si nevzal do své zóny působení životní prostředí, to mu uniklo. Mohl mít o pár demonstrací více. Herci se nadále ztrapňují v různých představeních před lidem. Boj proti Babišovi se stal folklórem, nyní se přidali k ekošílencům a jsou schopní bojovat třeba i za zdraví delfínů ve Vltavě. Dochází k blokádám komunikací, aktivity se budou zvyšovat. Brzy dojde ke střetům s běžnými obyvateli, dojde i na ničení aut. Je s podivem, že to nechává policii v klidu, protože to vše může přejít k násilí kolem silnic. Rozdělování společnosti pokračuje.

Demonstruje se i v zahraničí, jen se o tom dozvídáme sporadicky. Jestliže v Itálii probíhají masívní akce svolané na podporu odstoupivšího ministra vnitra a bijce pašeráků migrantů Salviniho a o povstání Žlutých vest ve Francii se informovalo minimálně, každé upšouknutí v Moskvě je náležitě zveličeno a mnohokrát zdůrazněno. Ale o tom, že britskými městy prochází průvody muslimů požadujících stále více práv, ČT a jí názorově blízká média mlčí. Též o demonstracích namířených proti migraci. Školní akce u nás organizované studenty, školáky a některými pedagogy podporovanými některými politiky jsou už poté třešničkou na dortu. Místo kvalitního studia postávat před školou, případně vyjít do ulic s naprosto scestnými ideami zaznamenanými na primitivních transparentech, je přeci tak cool. Prezentovat vlastní neinformovanost, neznalost a naivitu se vyplácí. Kšeftmani a politici objevili nový zlatý důl. Jedni na peníze, druzí na voliče. Příprava potěru se totiž vyplácí. A za pár let se převaha ovládaných a mnohého schopných ukáže ještě více. Tedy pokud do té doby nepochopí, jaké šašky ze sebe nechávali dělat.

Týden určený ekošílenství je tady a lze doufat, že rychle a bez škodlivých průvodních jevů rychle odejde. Profesionální organizátoři demonstrací už se chystají na 17.listopadu, to bude možná i horko. Ale jinak lze považovat všechny tyto akce za vyhazování peněz, ztrátu času a ukázku hlouposti. Demokracie má svá pravidla a i když v nich i demonstrace mají své místo, momentálně opravdu není příliš důvodů jimi něco měnit. Babiše lid nesvrhne, lynčovat se také nebude, takže jde jen o ukázku nemohoucnosti opozice. Ta by si měla udělat pořádek ve svých řadách a hlavách. Babiš je opravdu zlobr, ale má to natolik dobře zorganizované, že ten dav v ulicích ustojí.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist