Zelená propaganda a „zlý“ kapitalismus

Uveřejněno dne 11 prosince 2019 000 15:41
Mnoho lidí považuje stávky týkající se snižování emisí skleníkových plynů za přínosné, vždyť jde přeci o zlepšení ochrany životního prostředí. Jenže zelená propaganda se snaží vnutit ostatním nebezpečný názor.

Stávkující buď útočí na kapitalismus z hlouposti nebo je to politický záměr. V každém případě by bylo dobré, aby se kromě environmentalistických kroužků učilo na školách o systému, v kterým žijeme.

Původně jsem měl připravený poměrně dlouhý článek, poté však po přečtení jsem uznal, že je poněkud trochu zavádějící, poněvadž jsem v něm kapitalismus představoval jako politický systém. Nicméně to není úplně tak velká chyba. V podstatě je to pravda, protože bez kapitalismu by nemohla fungovat svoboda a demokracie. Kapitalismus nebo-li tržní ekonomika je nedílnou součástí politického systému prosazující svobodu, v němž mají občané právo se vyjadřovat veřejně ke všem tématům včetně změny klimatu. Tak jak tomu mám rozumět? Studenti se svobodně vyjadřují, ale až se podaří prosadit jejich cíl, tak svobodu a demokracii zruší? Chtějí zavést totalitní režim?

Kapitalismus je jediným systémem, v němž lze prosadit v politice různé změny na principu svobody a demokracie.

A že prý svobodný člověk znečišťuje životní prostředí. To je ta svoboda, kterou chceme? Ano, to je pravda, ale myslím si, že obyvatelé v totalitních režimech také zrovna nepřistupovali k ochraně přírody nějak zvlášť citlivě.

Osobně považuji změny klimatu za klíčové téma, ale všechno má své meze.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist