UŽ I V NĚMECKU POZNÁVAJÍ, ŽE NĚKTERÁ OPATŘENÍ EKOLOGISTICKÝCH FANATIKŮ PŘÍRODĚ ŠKODÍ, NEŽ ABY JI POMÁHALA

Uveřejněno dne 10 ledna 2020 000 10:34

Už i v Německu poznávají, že některá opatření ekologistických fanatiků přírodě škodí, než aby ji pomáhala. Konkrétně jde o větrné elektrárny. Výstavba větrníků v Německu stagnuje a oprávněně se začíná setkávat se stále větším odporem obyvatelstva. Hnutí SPD je všemi deseti pro rozumnou ochranu životního prostředí pro člověka, ale nesmí se jednat o šílenou iracionální ideologii a agendu, která přírodě i lidem škodí. A co kdyby radši Greta Thunbergová a studenti, kteří stávkují za klima, místo poflakování šli raději vysazovat stromky? 

Největší problém obyvatelé vidí v tom, že se elektrárny staví blízko obytných zón a mohou tak být narušovat běžný život. V Bavorsku například místní vláda zavedla takzvané 10H pravidlo. To říká, že turbína musí být vzdálená od obydlí minimálně o desetinásobek své výšky.

Veřejná nevole je často podporovaná i některými enviromentálními uskupeními, která se zase bojí o přírodu v okolí elektráren. Podle úřadů nyní odpůrci blokují zhruba 300 turbín s kapacitou více než 1200 MW kvůli tomu, že by mohly ohrozit život ptáků. Další protesty pak přicházejí ze strany armády či rádiových stanic. Turbíny se totiž musí nacházet zhruba 10 až 15 kilometrů od vysílačů, aby nerušily signál.

Například některé větrné turbíny u větrných elektráren jsou až 250 metrů vysoké a hyzdí německou krajinu a zabíjí a plaší ptáky… I u nás se zabírala plodná zemědělská půda na stavbu fotovoltaických elektráren. Čili mnohdy fanatičtí radikální ekologové přírodě paradoxně škodí stejně tak, jako někteří radikální revolucionáři škodili obyčejným pracujícím – třeba když bolševici způsobili hladomor v Rusku. Větrné elektrárny vytvořily za rok 2019 v Německu zhruba čtvrtinu veškeré energie (pro srovnání – u solární energie jde zhruba o 10 procent celkového podílu).

Požadavek během několika let nahradit uhelné elektrárny obnovitelnými zdroji je ideologický fanatismus a nesmysl. V uhelných elektrárnách se v minulých letech investovalo do zásadní modernizace provozu a jejich negativní dopad na ovzduší byl minimalizován. Přesto na základě klimatické doktríny EU mají být zlikvidovány. Představte si naši krajinu po dvacetinásobném zvýšení výkonu solárních a větrných elektráren. Zemědělská půda plná solárních panelů a tam, kde nebudou soláry, tam se bude pěstovat kukuřice do bioplynek. Výsledkem bude nedostatek energie a obrovský růst její ceny a devastace krajiny a zemědělské půdy.

Jsme všemi deseti pro rozumnou ochranu životního prostředí pro člověka, ale nesmí se jednat o šílenou iracionální ideologii a agendu, která přírodě a lidem škodí. Hnutí za stávky proti změnám klimatu rozjela švédská školačka Greta Thunbergová. Jiná školačka ze Švédska se odmítala na stávce podílet a byla kvůli tomu ve škole šikanována učitelkou i spolužáky. To je jak v době komunismu, když se někdo odmítl účastnit svazácké agitace!

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist