Kotlíkové dotace školí socialisty

Uveřejněno dne 10 ledna 2020 000 10:36
„Žadatel bez šance. Miliony na kotlíkové dotace si rozebrali podvodníci. Krajské úřady začaly rozdávat stovky milionů korun..“ 

On ten socialismus vypadal docela hloupě, v médiích se totiž objevily obrázky lidí stojících ve frontách na dotace a to by mohlo někomu něco připomínat a to by nebylo dobré z hlediska PR, tak se ten socialismus a ty fronty pokusili schovat do elektronické formy a uklidit žadatele o dotaci do fronty k počítačům, aby nebyli na očích. A vzhledem k tomu, že se stále ještě nepodařilo vychovat nového socialistického člověka, pořád ten socialismus naráží na to, že se lidé snaží sledovat svůj vlastní zájem, čili že se lidi chovají jako lidi.

Žádný z důvodů, proč ztroskotal minulý socialismus, nezmizel. Jakpak asi dopadne budování toho nového, tentokrát ale už chytrého (smart), socialismu?

Je otázka, jestli v elektronické frontě na dotace vůbec někdo někoho předbíhal, jestli vůbec se dá mluvit o podvodech. Někdo zkusil po výstřelu na startovní čáře naťukat žádost o dotaci pomalu a ručně, někdo jiný použil nějakou rychlou automatizovanou technologii. Dalo by se v tom případě mluvit o podvodu a předbíhání? Socialisty vytoužená rovnost opět nenastala, dotace by v tom případě putovaly k těm chytřejším, kteří si uměli rychleji líznout pomocí technologie, navíc ještě k tomu, že dotace na kotle putují také k těm bohatším, kteří jsou vlastníky nemovitosti.

Nařčení z podvodů a předbíhání také připomíná svalování neúspěchů socialismu (= zase něco nejde sehnat) na keťasy, šmelináře a spekulanty. Je třeba odvést pozornost od skutečných viníků na falešné terče. Viníky této pro socialisty nepříjemné situace jsou především sami budovatelé socialismu.

Nebo že bychom my, kteří nemáme dostatečně kladný vztah k jejich lidově demokratickému zřízení, byli až tak organizovaní a provedli takovou důmyslnou sabotáž?

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist