Šíření klimatické hysterie je zločin

Uveřejněno dne 10 ledna 2020 000 10:39
Doposud jsem se snažil být vůči tzv. klima-alarmistům maximálně korektní a zdrženlivý, jistě mnohem více než si sami zaslouží. Bohužel mi už došla trpělivost a tak bude dnešní text, s omluvou, poněkud příkřejší.

Nejprve si však lehce definujme, kdo je to ten zmiňovaný klima-alarmista. Je to člověk, který, ať už z vlastního poblouzněného přesvědčení či z prospěchu, každopádně vědomě, živí nebo jen šíří paniku a pocit ohrožení u ostatních. Používá k tomu účelové argumenty, polopravdy, záměrně neúplné statistiky nebo manipulované „vědecké“ studie. Jiné vědecké názory přitom zarputile ignoruje. Je to člověk, který složitý komplex faktorů klimatické vědy zaslepeně zúžil na jediný činitel: oxid uhličitý vypouštěný člověkem do ovzduší. Ať už přímo či nepřímo přispívá k tomu, že zmanipulovaní lidé snáze – často i dobrovolně – přistupují na omezování svých práv a svobod.

Myslím si, že lidé, kteří živí tuto paniku a manipulují masy, jsou obyčejní zločinci a jejich působení má nedozírné, až katastrofální, následky na ekonomickou prosperitu, svobodu a západní civilizaci obecně. Často bohužel i na životní prostředí samotné, přinejmenším zprostředkovaně skrze zaostávající ekonomický vývoj (neboť ekologie prostě něco stojí). Každá civilizace vždy stála a padala s ekonomickou prosperitou. Pád té západní již započal, ač si to mnozí stále ještě neuvědomují nebo nechtějí připustit. A na vině je opětovně se rozmáhající socialismus a dirigismus, včetně toho environmentálního, který tentokrát již zasáhl celou Evropu.

Novodobí environmentální komunisté si opět myslí, že prosperita se rodí ze státního nařizování, daní a přerozdělování a že je věčná. Vůbec nechápou, že na realizaci jejich „pokrokových“, např. tedy environmentálních, myšlenek je prosperita potřeba. Nedochází jim, že si nejen sami pod sebou podřezávají větev. Každopádně katastrofa západní civilizace je, pod vlivem socialismu a nesmlouvavé environmentální totality, již jednoznačně na obzoru.

A pokud tyto lidi označuji za novodobé komunisty, myslím to naprosto vážně. Stačí se podívat na Konferenci v Krakově v minulém roce, kde Greta Thunberg a zejména její otec zcela bez obalu popisují své komunistické rovnostářské pohnutky (omezit, zdanit, nařídit či zakázat ve prospěch společnosti, klimatu, planety apod.). Stačí se také podívat, na kolika environmentálních demonstracích jsou vidět transparenty typu „pryč s kapitalismem“ (jako by v Evropě opravdový kapitalismus kdy byl).

Protože si tyto ikony klima náboženství a jejich PR týmy uvědomují, že indoktrinace ještě nepostoupila tak hluboko do hlav lidí, pokrytecky či zcela lživě ujišťují veřejnost, že jim nejde o likvidaci ekonomické prosperity, životního stylu a osobních svobod. Takové proklamace jsou však v silném rozporu s jejich reálnými záměry, které jim občas uniknou z úst. Možná, že si mnozí z nich uvědomují, co činí, někteří však jistě ne. To je ale z jejich zločinného jednání neomlouvá. Ano, například propíraná Greta Thunberg je podle mě naprostý zločinec, koncentrované zlo, a nic na tom nemění ani její věk, ani míra zmanipulovanosti, ani síla její nemoci.

Chápu sice, že současný výklad práva zřejmě neumožňuje jejich destruktivní chování kdekoliv v západním světě postihnout, nicméně s jistou mírou laické právní nadsázky by se dalo říct, že v České republice by odpovídalo páchání trestného činu Šíření poplašné zprávy, případně také trestnému činu Podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod. Byla by opravdu legrace sledovat, jak by celé environmentální hnutí vyskakovalo jak čertík z krabičky, kdyby se takové trestní stíhání skutečně povedlo. Že by se zde našel dobrovolník k jeho podání? Jen žertuji.

Ačkoliv trvám na naprosté zločinnosti jejich jednání z morálního hlediska, berte prosím nadsazené spekulace o trestnosti z právního pohledu s rezervou. Sám totiž neschvaluji trestní stíhání lidí za projevení názorů, byť sebehloupějších. Jejich masivní veřejné odsouzení od jinak mlčící utiskované většiny by se ovšem slušelo.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist