Ekoterorismus ve stylu sochy maršála Koněva

Uveřejněno dne 27 ledna 2020 000 11:57
„Ochránci“ životního prostředí se ve Velké Británii opět „proslavili“. Použili požární stříkačku a vodou obarvenou rudou barvou postříkali budovu finančního úřadu. V týmu byl i osmdesátník!

Podle televize sky.com skupinka mladých lidí roztáhla banner vyzývající vládu okamžitě zastavit klimatickou smrt a postříkala červenou vodou imitující „krev“ budovu finanční správy v centru Londýna. Většina „krve“ ale údajně skončila na chodníku.

Policie později zajistila čtyři osoby a obvinila je z kriminálního činu poškození cizí věci. Mezi účastníky protestu byl i důchodce starý 83 let, v tisku označovaný jako dědeček oné čtyřky.

Obrázek z https://news.sky.com/story/extinction-rebellion-protesters-use-fire-engine-to-spray-treasury-with-fake-blood-11826140

K nedávnému polití pomníku maršála Koněva v Praze se rovněž použila rudá barva. Není mi ovšem známo, že by česká policie případ vyšetřovala jako trestný čin poškozování cizí věci. Na rozdíl od akce „ochránců klimatu“ v Británii se ovšem pachatel polití pomníku nenašel.

Desetiletí tvrdé propagandy o tom, že lidstvo vypouštěním kysličníku uhličitého do atmosféry ničí ekosystém Země a díky tomu probíhá „největší změna klimatu za posledních několik tisíc let“, začíná nést své „plody“. Mezi početnou částí mladé generace se o vlivu civilizace a kysličníku uhličitého ze spalování fosilních paliv na klimatické změny nepochybuje. „Burcování“ společnosti akcemi tohoto typu bude jistě pokračovat. Samozřejmě, hledají se co „nejoriginálnější“ způsoby protestu a tento inkriminovaný čin je dalším „posunutím hranic“.

Rozkošným se mi jeví tvrzení protestujících, že „barva je omyvatelná“ a že tudíž nezpůsobili žádnou škodu. Někdo ale bude muset tento svinčík uklidit a to jistě nějaké finanční prostředky stát bude.

Propaganda o vlivu kysličníku uhličitého na klimatickou změnu ale v médiích jede na plné obrátky, a se svou „troškou do mlýna“ přišla i NASA, když oznámila, že „simulovala“ změnu v atmosféře Venuše a dospěla k názoru, že před mnoha sty miliony let byla tato planeta „obyvatelná“ a teprve zvýšení koncentrace kysličníku uhličitého (sopečnou činností) z ní udělalo „peklo na zemi“: Již název článku NASA: Venuše byla miliardy let obyvatelná, ale pak se to zvrtlo s CO2 má vzbudit strach z kysličníku uhličitého jako „zabijáka klimatu“.

Katastrofické vize jsou ale dle mého názoru tím nejhorším způsobem jak k problému klimatické změny přistupovat. Rovněž tak tvrzení, že se už „nedá nic dělat“ a podobné komentáře z úst „environmentalistů“ nepřispívají k tomu, aby se mladá generace cítila komfortně. Proto nás čeká zřejmě více a více takovýchto radikálních akcí jako ta v Británii.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist