Aktivisté Rebelie proti vyhynutí dostávali podle odhalených dokumentů placeno 450 euro týdně

Uveřejněno dne 18 února 2020 000 10:22

Aktivisté Rebelie proti vyhynutí (Extinction Rebellion) dostávali placeno až 450 euro týdně za vedení protestů, které po celé Británii vyvolaly rozvrat a zmatek, odhalily nové zprávy.

Aktivisté zeleného extremismu pracující pro tuto organizaci dostali od propuknutí tohoto protestního hnutí na podzim vyplaceno skoro 230 000 euro, hlásí Daily Mail.

Poté, co tato skupina v uplynulém týdnu vyvolala rozsáhlý rozvrat, tak konzervativní poslanci vyzvali britský Finančák, aby zahájil vyšetřování daňových záležitostí tohoto protestního hnutí.

Uvádí se, že tato krajně levicová skupina se teď strachuje, že by ji mohla postihnout šestimístná pokuta, pokud by peníze vyplacené aktivistům, které byly uváděny jako ‚refundace výdajů‘, byly považovány za výplatu za práci dělanou pro tuto organizaci.

Ač většina protestujících Rebelie proti vyhynutí jsou neplacení aktivisté, tak žurnalisté z Daily Mail tvrdí, že viděli složku dokladů z této organizace, která mj. ukazuje výdaje 168 aktivistů.

Tato složka rovněž odhalila, že aktivistům Rebelie proti vyhynutí bylo od propuknutí tohoto protestního hnutí vyplaceno přes 230 000 euro, a že aktivisté usilují o větší financování ‚lidí vysoce cenných na internetových sítích‘ a že náklady na ně vyrostly na ‚nejméně 45 000 euro měsíčně‘.

Při protestech uplynulého týdne bylo v Británii zatčeno přes 1 100 zelených extremistů.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist