Vysoké ceny elektřiny, kvůli aktivismu nepřátelské prostředí pro skutečnou ekonomiku a spousta nejistoty teď ochromuje německou ekonomiku – hospodářskou lokomotivu Evropy – výhled je tedy chmurný

Uveřejněno dne 6 března 2020 000 9:30

Německý internetový týdeník FOCUS píše, že lokomotiva hospodářství Evropy Německo se přetváří na „churavého muže Evropy“, což je do velké míry kvůli vysokým cenám energie a zběsilému ekologistickému radikalismu.

Tento německý týdeník referuje, jak německá průmyslová produkce padá, kdy uvádí čísla z automobilového, chemického a farmakologického průmyslu, kdy všechny tyto pilíře hospodářství potřebují ohromná kvanta energie.

Německá průmyslová produkce je ve volném pádu

Německý hospodářský produkt je teď už na hranici recese, když je od počátku 2018 v jasném poklesu a teď už zaostává i za evropským průměrem.

FOCUS uvádí graf z výzkumu Commerzbank zvaného Global Insight, který ukazuje tříměsíční klouzavé průměry průmyslové výroby ve stupnici, kdy 100 se rovná produktu roku 2015.

Zatímco evropská průmyslová produkce se od roku 2015 trvale drží, tak ta německá už od konce 2017 klesá. Zdroj: Global Insight, Commerzbank-Research.

Stejný trend je vidět v automobilovém průmyslu. Výroba aut německými výrobci je doma v propadu, zatímco zbytek Evropy má větší produkci než němečtí automobiloví výrobci. Německo už není, co bývalo – tedy už není místem přívětivým k podnikání.

Ohromné ceny energie a nepřátelský ekologismus si už vybírají svoji daň

FOCUS hlásí, že kvalita Německa jakožto místa přívětivého k průmyslu „se hroutí“ a tato země „vstupuje do éry průmyslu drceného ekologistickým břemenem“ přesahujícím únosné hranice a všímá si toho, jak „německé společnosti platí se značným odstupem nejvyšší ceny za elektřinu.“

„Obzvláště toto břemeno drtí chemický průmysl,“ píše FOCUS.

Hospodářství ničeno trvalým útokem radikálního ekologismu

V poslední době se Německo dostalo pod těžkou palbu soustředěných kampaní ekologistických skupin, že nebere boj proti klimatické změně dost vážně a že postupuje příliš pomalu při konverzi své energetiky na takovou, která je zelená.

Protesty Pátků za budoucnost a Rebelie vyhynutí se v Německu šíří a podněcují je politici.

Míří se na spalovací motory a klasické elektrárny

Nyní roste tlak na úplný zákaz motorů s vnitřním spalováním a na zavření zbývajících jaderných elektráren spolu s odchodem od uhelné energetiky. Analytici však varují, že zavření takovýchto elektráren německou energií zdraží a učiní zemi ještě méně atraktivní pro podnikání.

Po celé zemi blokují ulice němečtí sedláci

Ekologisté a vládní regulátoři se v Německu také zaměřili na zemědělství. Dnes pak němečtí sedláci v celonárodním protestu blokují ulice a „vyzývají spolkové ministry Klöcknera a Schulze, aby současné plány pro zemědělství a klima prodiskutovali i s nimi a aby i oni mohli trochu do svých věcí mluvit.“

To není jediná sebedestruktivní aktivita Evropy

Momentálně Evropa vře, kdy násilné protesty zuří ve Španělsku, ve Francii, v Holandsku a v Belgii. Navíc Británie tlačí na vymanění se z Evropské unie, zatímco miliony uprchlíků hrozí, že si najdou cestu do Evropy z válkou rozervaného Středního východu, Turecka a Severní Afriky. Uprchlické tábory v Itálii a Řecku jsou hrozně přeplněné.

Poslední věc, kterou teď Evropa potřebuje, jsou další politiky ještě většího šílenství, pustošení průmyslu, ničení pracovních příležitostí. Těžké ekonomické časy, energetická chudoba a miliony uprchlíků povedou k vysoce explozivní situaci v Evropě.

Nastal čas, aby evropští vůdci konečně v tom pekle vystřízlivěli a přiznali si, že jejich politiky jsou naivním stavěním vzdušných zámků.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist