Uhlí jako záminka ke svržení kapitalismu

Uveřejněno dne 19 března 2020 000 11:25
Tak už se nám aktivisté sedící na střeše rypadla v uhelném dole stihli vybarvit. Sice mají plnou pusu klimatu a uhlí, ale ve skutečnosti jim jde o svržení kapitalismu a nastolení jakéhosi nového řádu.

Téma ochrany životního prostředí se zneužívá často. Známé jsou příběhy ekovyděračů, kteří tak dlouho pod záminkou ochrany třeba nějakého broučka blokovali stavby dálnic či obchvatů, než jim někdo zaplatil výpalné.

Křik, že musíme chránit životní prostředí, zde hlasitě zněl i v dobách, kdy se připravovaly zákony, které umožnili solární tunel, na který každoročně doplácíme desítky miliard ze státního rozpočtu a každý člověk další peníze ve svých účtech za elektřinu. Šílené peníze za hodně málo muziky. Vždyť ze solárů se u nás vyrábí jen pár procent elektřiny a jen tak se to nezmění.

Naopak z uhlí se jí stále vyrábí asi polovina. To se ale nelíbí aktivistům, tedy spíš aktivistkám, které obsadili rypadlo v jednom uhelném dole. Prý neslezou, dokud neskončí doba uhelná. To jim tedy přeji hodně štěstí, protože třeba i Greenpeace či Hnutí Duha by chtěli, aby skončila někdy kolem roku 2035, reálně to bude nepochybně ještě o několik let později.

Stále více je však jasné, že anarchistkám na rypadle jde úplně o něco jiného. Jedna z nich, která odmítá zveřejnit své jméno, v rozhovoru pro iDNES uvedla následující: Klimatická spravedlnost s kapitalismem velmi úzce souvisí. Podle nás se budou v kapitalismu věci týkající se klimatické krize řešit jen obtížně. Aby se to dalo řešit, je potřeba přistoupit i k systémovým změnám. Zdroj: https://www.idnes.cz/usti/zpravy/lom-vrsany-aktiviste-uhli-tykac-tezba-rypadlo.A191030_085801_usti-zpravy_grr

Výborně, v tom případě bych jí doporučil, aby jela klimatickou krizi vyřešit do Číny. To je totiž současně daleko největší znečišťovatel ovzduší a současně komunistická země. Jsem přesvědčen, že tam se jí klimatickou krizi nepochybně vyřešit podaří.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist