Ekologismus a rovnost

Uveřejněno dne 19 března 2020 000 11:26
Může vůbec existovat něco jako rovnost v rámci ekologie? Nebo i tento -ismus bude postaven na rovnější mezi rovnými?

Někteří z vás možná četli, že proběhl třídenní tzv. „Google Camp“ na Sicílii, kde se vlivní lidé světa (celebrity, politici, lidé z průmyslového prostředí atd.) sešli, aby debatovali o změnách klimatu na naší planetě a jeho dopadu na lidstvo, neboli o „Klimatické krizi“.

Nechme fakt, že tito lidé se na tuto událost dopravili soukromými tryskáči, limuzínami, jachtami atd. Ať si každý z vás udělá vlastní názor na chování těchto lidí.

Mě by spíš zajímal výsledek jejich schůze. Tedy co bylo cílem této debaty. Takové ty obvyklé prohlášení, že nám hrozí ekologická katastrofa, vyhynutí apod. Nejsou ničím než jen prázdnými slovy po dobré třídenní party. Můžeme si říct, že tihle lidé nejsou zmocnění žádnou oficiální vládní institucí k jakýmkoliv krokům, které by ovlivnili lidstvo a také budeme mít pravdu.

Ovšem jsou to lidé (např. princ Harry) , kteří mají vliv na společnost jako takovou. Ať už se tito lidé věnují jakémukoliv oboru, budou mít zkrátka vliv na dění kolem sebe a na společnost. Možná si říkáte, že je to pořádku, že by se o to mělo debatovat a dostat tyto témata do podvědomí lidí.

My si totiž musíme položit otázku jak se tato „situaci“ bude řešit, ať už má pravdu ohledně změn klimatu kdokoliv.

Dnes jsme si před zákonem rovni. V možnostech se rozhodně lišíme, ale zákon platí pro všechny stejně. Máme všichni stejná práva a povinnosti a hlavně svobody. Já i vy můžu letět letadlem, koupit si auto, jíst maso, kouřit, pít alkohol, chodit pěšky, jezdit na kole, spát pod hvězdami, spát pod střechou, založit rodinu, zůstat sám atd.

Obávám se, že v budoucnu některé tyto svobody budou postupně mizet a budou nahrazovány regulacemi a opatřeními a omezeními a změnami a celkově vším pro lepší životní prostředí.

Otázkou je kdo bude omezen a kdo ne.

Myslím si, že účastníci „Google Campu“ budou rozhodně pro nějaké regulace.

Rozhodně nebudou pro, aby se tyto regulace týkali jich samých.

Naštěstí já i princ Harry máme zatím stejnou svobodu…

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist