Obří nástěnná malba Velké sestry Grety Thunberg se bude dívat na náměstí Union Square v San Franciscu

Uveřejněno dne 21 dubna 2020 000 14:46

Příšerný kukuč klimatické aktivistky Grety Thunberg o rozměrech čtyřpatrové budovy má být příští týden odhalen v San Franciscu.

Obludná malba bude spatra dozírat na obyvatele a návštěvníky u náměstí Union Square v srdci městského středu.

Pár lidí říká, že shledávají tu monstrózní nástěnku jako znepokojivou, kdy ji líčí jako něco vystřiženého z anti-utopických Sci-Fi filmů.

RT hlásí:

Majestátní vyobrazení tváře 16leté mediální ikony zírající shůry na procházející na náměstí Union Square v San Franciscu s jejím příznačným vypjatým výrazem.

Argentinský umělec Andreas Iglesias, který v současnosti věnuje tomuto masivnímu dílu poslední pohlazení, řekl, že jeho ultimátním cílem je pozdvihnout vědomí o klimatické otázce.

„To, co chci, je, aby si lidé začali uvědomovat, že pro svět musí něco udělat. Jinak je to počátek našeho vyhynutí,“ řekl KPIX tento výtvarník monumentů známý jako Cobre.

Projekt sponzoruje dobročinná neziskovka Jedna atmosféra, která na monumentální malbu dodala barvu. Její výkonný ředitel Paul Scott řekl: doufám, že lidé budou „ohromeni“ tímto pohledem a slovy této náctky „jim to otevře mysl pro značné přesvědčení.“

Ač vztyčení takového monumentu je pohledem, který zaručuje, že k tomu otočíte hlavu, tak takový nápad mnohé ohromuje, kdy někteří to nazývají jako znepokojivé.

New Greta Thunberg Mural in San Francisco’s Union Square by Argentinian Artist @Cobre_Art @GretaThunberg – more at https://www.sfstation.com/2019/11/07/new-greta-thunberg-mural-in-san-franciscos-union-square-by-argentinian-artist-cobre/ 

Vložené video

„Nikdy byste přeci nechtěli, aby na vás něco takového čumělo,“ napsal komentátor, zatímco další tvrdil: „Vsadím se, že ceny nemovitostí kolem spadnou. Tohle je děsivé.“

Jiní odsuzují premisu za tímto dílem, kdy namítají, že tento monument nedělá nic, aby řešil skutečné problémy, které už roky toto město trápí, jako je krize bezdomovectví a ulice zavalené odpadky.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist