Ekologie versus náboženství: Proč tradiční křesťané a eko-aktivisté mají úplně protikladné názory na přírodu a člověka

Uveřejněno dne 20 května 2020 000 9:39

Veřejné proslovy na významných fórech a konferencích jsou velice přínosné pro kariéru v analytické činnosti (jako je psaní pro Nadaci strategické kultury), i když takové akce mohou spotřebovávat spoustu času za málo peněz či i zadarmo. Ale když se to prezentuje, tak je šance dostat se do nějakého panelu k bizarnímu tématu jako „Náboženství a ekologie“ na 5. Mezinárodním křesťanském fóru v Moskvě, čemuž jsem nemohl odolat. Všichni mluví o dynamice mezi Amerikou a Ruskem, mezi Trumpem a Hlubokým státem a mezi Bojem za sociální spravedlností a Rozumem, ale co dynamika mezi Náboženstvím (zvláště křesťanstvím) a ekologií?

Po několika nocích dřiny a výzkumu jsem dal dohromady svoji řeč, jejíž základní argumentace je, že tradiční křesťanství a eko-aktivismus mají diametrálně protichůdné přístupy k přirozenosti člověka, takže tu mezi ortodoxií a dnešním Zeleným hnutím vždy bude ležet hluboká nepřeklenutelná propast.

Křesťanství říká, že Bůh je dobrý, že je absolutně čistým pravým dobrem a že jsme stvořeni „k Jeho obrazu“ a že jsme „Jeho dětmi“, nicméně že jsme také těžce pokaženi a zatraceni Prvotním hříchem. I přes potenciál dobra a svatý původ budeme páchat hříšné činy, ale dodržováním učení Krista/Církve můžeme vyrůst do stavu zbožnosti a stát se méně hříšnými, než jsme byli. Z křesťanského hlediska, NENÍ lidstvo i přes brutální okamžiky ve své historii z podstaty zlem, jen jsme z podstaty hříšní, což můžeme odčinit či nám může být odpuštěno, nebo se to může z milosti Boží minimalizovat a zrovna tak i velkým úsilím dotyčného křesťana.

Ekologismus nás učí pravý opak a líčí úplně odlišný obraz přírody a člověka. Ty Zelené/Veganské/Ekoušké tlupy na lidi pohlíží jako na pažravé vyžírky planety. Každý z nás svým moderním stylem života vyžírá a ničí planetu, o které tvrdí, že ji milují. Ve světovém názoru Ekoušů je každý člověk pro přírodu zkázonosný a neexistuje žádná náprava tohoto stavu. Jsme konzumenty a konzum je pro přírodu škodlivý a my jsme tudíž všichni zlem.

Ty ohromné sny našich předků: rychlá doprava, světlo v noci (kromě svíček), automatické topení/chlazení a asi i to, že všichni máme hojnost jídla, jsou pro ekologicky myslící nočními můrami. Všechny triumfy lidstva, které učinily naše životy z hlediska středověkých rolníků královskými, jsou „ničivé pro životní prostředí,“ jelikož infrastruktury tohoto zabírají prostor a spotřebovávají zdroje a jsou škodlivé pro zvířata a zvířecí habitaty. Čím více upravujeme svět, aby vyhovoval nám, tím větší zkázu pácháme na planetě a zvířatech, která nezapadají do utváření lidského habitatu.

Takovýto pohled na věci je důvodem, proč nikdy nepotkáte skalního Zeleného, který by nebyl absolutně přesvědčen, že svět je „přelidněný“, i když je z malé evropské zemičky, která trpí úbytkem populace. Ta jejich touha „udělat prořezávku lidských stád“ je hluboce zakořeněnou, neoddělitelnou součástí Ekoušského myšlení. Ti potřebují úpadek lidstva, aby se zachránila planeta a tak takovýto světový názor je výchozí i pro potraty. Feminismus už více méně zničil rodinu, což se stalo i klíčovou součástí Zelených hnutí po celé planetě – žádná tradiční rodina už žádné další děti. I Celé to LGBT pracuje pro Ekologii stejně jako sex, který u nich nevede k reprodukci, je u nich jedině dobrem.

Oproti tomu křesťanství potřebuje, aby se rodil stabilní příliv nových křesťanů, a v dětech vidí požehnání, kvůli čemuž je také proti potratům a vždy protlačuje nějakou pro-rodinnou agendu, jelikož dobrá rodina je dobrou továrnou, která vyrábí děti. Tradiční náboženství získávají většinu nových členů narozením + indoktrinací, tudíž každé náboženství, které takovýto postoj odmítne, je odsouzeno k vyhynutí.

Křesťanská doktrína káže, že člověk NENÍ zvíře a že je životu na Zemi nadřazený. Bůh udělal člověka k obrazu Svému, ale krávy nebo psy ne. Bůh nám navíc udělil panování nad planetou a je na nás, abychom tuto výchozí položku mezi našimi nemovitostmi udržovali, ovšem nakonec je to „svět člověka“ a my určíme, jak to bude, i ke škodě z hlediska a cítění jiných nižších forem života.

Ekologisté věří, že člověk JE zvíře a že se nijak nelišíme a nejsme o nic lepší, než řekněme dojné krávy, ohrožení papoušci nebo domácí mazlíčci. Ve skutečnosti, jelikož lidé jsou jedinými bytostmi schopnými zamoření a ničení Životního prostředí, jsme v reálu podle myšlení Zelených HORŠÍ, než zvířata. Koncept „Práv zvířat“ by nikdy nemohl vzniknout z tradičního křesťanství, jelikož klást jako sobě rovné člověka a krysu je podle Boha svatokrádežný satanistický nesmysl, ale jelikož krysy nejsou schopny zničit planetu chovem dobytka a používáním přílišného množství fosilních paliv, tak podle církve Ekologismu jsou si s námi přinejmenším rovny (ale spíš jsou nám nadřazeny).

To, co jsem napsal výše, může znít jako šokující či jako konspirační, takže je mou povinností na podporu svých tvrzení poskytnout určité příklady, jak Ekologisté pohlíží na člověka jako na zlo. Pokud tomu budete věnovat 15 minut svého času, tak můžete nalézt mnoho dalších článků, které dokládají názory prezentované v tomto krátkém seznamu.

  1. Měli bychom Mars předělat na něco podobného Zemi?

Skupina dospělých lidí s akademickými diplomy vážně diskutuje o tom, co když lidé zničí „životní prostředí“ jiných planet svojí kolonizací/teraformingem. Samotná otázka, „zničí lidé Mars?“ je ve skutečnosti dost populárním tématem a ukazuje, jak ti, zkroušení z uchování přírody nahlíží na kontakt s lidstvem jako na katastrofu.

  1. Vyčistěte polovinu Země od jejích lidí. To je jediný způsob, jak zachránit planetu.

Tento článek tvrdí, že nejenže je nutné, abychom snížili populaci, nýbrž všechny lidi také nahnali do velkoměst ve stylu antiutopického sci-fi Soudce Dredd, abychom tak snížili svůj dopad na Životní prostředí. V podstatě člověk v koncentračním táboře má daleko menší dopad na Zemi, takže v pokrokovém odvážném novém světě vaše touhy a názory nesmí znamenat nic.

  1. Jsou to ekologistické skupiny, co podporují potraty

Mnoho Zelených podporuje potraty z důvodů, které jsem uváděl výše, a nikdo tuto skutečnost neskrývá. Pokud na lidi pohlížíte jako na škodlivé živočichy, tak jsou potraty formou globální pomoci.

  1. Komunity LGB tvrdě pracují, aby zachránily svět: Nový výzkum zjišťuje, že muži gayové a lesbické ženy jsou nadproporciálně zastoupeni v protiválečných a v ekologických hnutích.

A zase ne-reproduktivní sex se upřednostňuje, když je někdo oddán snížení lidské populace a existuje spousta vazeb mezi ekologismem a LGBT. To není konspirace, nýbrž přirozené ideologické překrývání.

Na závěr bych rád tento příspěvek přetvořil ze zajímavé intelektuální hry porovnání dvou ideologií, které jsem nikdy předtím srovnávat neviděl, na něco, co má opravdu hodnotu. Hlavní věcí, kterou bychom si z toho měli vzít, je ta, že bychom potřebovali pro-humánní environmentalismus, který nám říká, že my lidé jsme ohromující raritou, která může snad být i opravdu unikátní i ve vesmíru a že svoji planetu potřebujeme udržovat, a ty ostatní kolonizovat a udržovat tak, aby majestát našeho ohně nebyl nikdy zadušen. Člověk je dobro, i když je prostě i trochu nezodpovědný a občas hříšný.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist