Němečtí sedláci v revoltě proti globalistickým ekologickým předpisům blokují Hamburg

Uveřejněno dne 20 května 2020 000 9:40

Protestující rozzuřila nová ekologická opatření, o nichž říkají, že ohrožují jejich živobytí.

Němečtí farmáři v Hamburgu blokují svými traktory silnice na protest proti ekologickým předpisům, což je jen další projev toho, že se tato selská bouře proti globalismu šíří napříč Evropou.

Včera do Hamburgu dorazilo 4 000 traktorů v rámci masivního odboje proti tomu, co protestující označují za vládní šikanu vyplývající z úsilí uvalit kontrolní opatření ve stylu Nového zeleného údělu.

Zemští ministři životního prostředí se shromažďují, aby prodiskutovali plány zákazu určitých herbicidů a hnojiv, o čemž sedláci tvrdí, že to ničí jejich obživu.

Mezi transparenty na traktorech je i ten, na kterém se píše: „Žádné sedlačení, žádné jídlo, žádná budoucnost,“ v němž sedláci vyjadřují svůj hněv nad tím, jak jsou neustále obviňováni ze špatností, zatímco se přezírají jejich přínosy pro ekonomiku a ministři zavrhují možnost dialogu s nimi.

„Ty předpisy, které se teď sypou od německé vlády, jsou tak drsné, že vlastně už na svých hospodářstvích nemůžeme pracovat,“ řekl RT viceprezident regionální Asociace zemědělců Klaus-Peter Lucht. „Nemůžeme sklízet dobrou úrodu. Nemůžeme pro krávy mít dobré krmivo.“

Kilometry dlouhé konvoje podle úřadů vyvolávaly v celém městě „značný rozvrat dopravy“.

Hamburg je jen posledním z míst, kde ta selská bouře proti globalismu zachvacující Evropu proběhla.

Minulý měsíc vpadly tisíce holandských sedláků do holandské metropole v protestu proti vládním návrhům na omezení dobytkářské produkce o 50% ve jménu zabránění globálnímu oteplování.

Demonstranti zuřili, že stejná omezení, která je mohou postihnout, se nebudou vztahovat na letecký průmysl.

Hnutí Žlutých vest ve Francii, které tento týden demonstracemi slaví první výročí svého narození, také začalo odporem vůči příšernému nárůstu daní z benzínu a dalším předpisům postihujícím venkovské pracující.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist