Papež zavádí nové přikázání: Nenarušíš harmonii ekosystému

Uveřejněno dne 20 května 2020 000 9:44

Papež František má už dost popíračů, a to až tak, že stojí na pokraji vyhlášení nového přikázání.

Papež František navrhuje přidat do církevního učení ‚ekologické přikázání‘.

Papež František, který učinil z ekologie charakteristický rys svého pontifikátu, řekl, že silně uvažuje o přidání kategorie „ekologického hříchu“ do oficiálního kompendia učení Katolické církve.

Papež František už od svého zvolení v roce 2013 zdůrazňuje důležitost ekologické ochrany. Tomuto tématu věnoval i celou encykliku „Laudo Si“ vydanou v roce 2015.

V tomto dokumentu provolával jako hlavní hrozbu života naší planety globální oteplování a volal po omezení použití fosilních paliv. Rovněž obviňoval globální tržní ekonomiku, že plundruje zemi na úkor chudých a budoucích generací.

V roce 2016 přidal papež ekologismus čili „péči o náš společný domov“ k tradičním sedmi skutkům milosrdenství Katolické církve. Rovněž to přidal do Blahoslavenství, tj. tím rozšířil základní sadu křesťanských charakteristik jako pokora a milosrdenství formulovaných v Bibli Ježíšem, kdy to pokrokově doplňuje: „Blahoslaveni ti, kdo chrání náš společný domov a pečují o něj.“

V pátek řekl, že uvažuje, že zajde ještě dále: „Musíme do svého myšlení a do katechismu Katolické církve zavést hříchy proti ekologii, tj. ekologický hřích proti společnému domovu, protože to je povinností,“ řekl papež auditoriu právních expertů ve Vatikánu.

Uvedl, že biskupové z Amazonie na říjnovém shromáždění ve Vatikánu definovali ekologické hříchy jako „skutky či nedbalosti proti Bohu, proti ostatním, proti komunitě a proti životnímu prostředí. Je to hřích proti příštím generacím a projevuje se jako skutek a zvyk zamořování a ničení harmonie ekosystému.“

12. přikázání na desce

Nebudeš klimatickou změnu popírati.

Mezitím slunce vstoupilo do solárního minima a jeho povrch je děsivě utišený.

Také kolem nás zuří debaty o tom, zda to ‚velké sluneční minimum‘, do kterého asi vstupujeme, přinese globální ochlazení.

Kaj se hned!

Jinak samozřejmě nezapomínej na takové články jako Podvod s globálním oteplováním odhalený v obrázcích a Svět skončí do 12 let.

Ale jelikož jsme už jeden rok promarnili, tak už nám zbývá jen 11 let, tak se prosím kaj rychle, ať to do zániku světě ještě stihneš.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist