Militantní ekofanatik chce zavírat elektrárny i lidi

Uveřejněno dne 9 června 2020 000 10:45
Student výtvarných umění Tadeáš Pochman v rozhovoru pro Seznam řekl, že by se měly české uhelné elektrárny zavřít do roku 2025. Majitele mosteckých dolů Pavla Tykače by prý zavřel hned. Nevím, který z jeho výroků je nebezpečnější.
 

„Uhlí musí zůstat pod zemí, protože to je historie. Existují jiné, lepší, obnovitelné zdroje, jež jsou bezpečnější a které nás nezabíjejí,“ vysvětlil budoucí malíř. O Tykačovi pak prohlásil: „Ten člověk je zodpovědný za spoustu životů v této zemi i na celé planetě. Podle nás je to vrah, patří do pekla a do vězení.“ Dodal, že není prý zrovna expert na trestní právo, ale „logika v tom určitě je“. Tak určitě…

Slova toho člověka mi přijdou naprosto neuvěřitelná. Nejen, že není „zrovna expert na trestní právo“, ale evidentně neví nic ani o energetice. Ani jedno mu ale nebrání v tom, aby blábolil neskutečné věci.

Na pomatené fanatiky asi argumenty neplatí, takže jen stručně. Pokud bychom zavřeli všechny uhelné elektrárny do roku 2025, tak bychom byli v pořádném průšvihu. Vzhledem k tomu, že se u nás z uhlí pořád vyrábí skoro polovina elektřiny a teplo pro miliony lidí, tak si každý umí představit, jak velký průšvih by to byl. Pan Pochman nejspíš ne.

Druhá věc je, že klidně o jiném člověku řekne, že je vrah a že by ho hned zavřel. Evidentně by se nezdržoval zbytečnostmi, jako je třeba nějaký soud. Prostě se mi někdo nelíbí, tak ho zavřeme.

Ne, žádná změna klimatu, ale tahle sorta fanatiků je opravdovým nebezpečím pro naši budoucnost. Proto pevně doufám, že se nikdy nedostanou ke skutečné moci. Za mé blogy by mě totiž nepochybně zavřeli taky, možná i pověsili.

Lidi jako Pochman jsou krásným (spíše nechutným) příkladem nastupující zelené totality. Mají pocit, že v zájmu klimatického šílenství nemusí dodržovat zákony.

Doufám, že se mýlí. A taky doufám, že se začnou normální lidi proti těmto fanatikům bránit. Normálně, podle pravidel. Tedy prostřednictvím policie a soudů. Nebylo by správné, aby někdo začal brát spravedlnost do svých rukou, jako se to stalo v Londýně, kde klimatičtí psychopati zablokovali metro, načež je cestující, kteří se chtěli dostat do práce, téměř zlynčovali. S tím zásadně nesouhlasím, i když to lidsky dokážu pochopit.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist