8000 let nulové korelace mezi CO2 a teplotou, ledovcové vrty GISP 2 ukazují jinou pravdu než uhlíková pohádka!

Uveřejněno dne 19 června 2020 000 14:27

Grafy dat z ledovcových vrtů Grónsku považované za nejlepší teplotní rekonstrukce planetárních teplot posledních geologických ér, odhalují, že CO2 vůbec teploty neřídí.

Gregory Wrighstone na Facebooku vystavil graf zobrazující koncentrace atmosférického CO2 oproti teplotám rekonstruovaným z ledovcových vrtů GISP 2.

Podle katechetů globálního oteplování se předpokládá mezi těmito dvěma veličinami pohyb v závěsu, kdy CO2 táhne teploty.

Vyprávějí nám, jak CO2 řídí globální teploty.

Ale data za posledních 8000 let ukazují, že teplota se ve skutečnosti spíše hýbala v opačném směru než CO2 a úplně jinak, než nám doktrináři klimatického alarmismu káží.

Nepohodlná skutečnost dneška: Využijeme-li data z vrtů do ledovců z posledních 8000 let, tak zjistíme, že od doby Holocenního optima před 6000 lety probíhá v dlouhodobém trendu značný pokles teplot, ovšem celou tu dobu CO2 přirozeně ROSTLO. To ale není moc pohodlné pro alarmistické dogma? (Teploty jsou červené, CO2 je modrý.)

Lze-li něco z těchto do grafu zakreslených dat odvodit, tak předvádí inverzní korelaci: S tím, jak CO2 stoupá, teploty klesají. Ale samozřejmě, že je to všechno složitější. Ovšem CO2 není tím ohromným tahounem klimatu, jak bychom měli správně alarmistům věřit.

By P Gosselin on 20. December 2019

Zdroj: https://notrickszone.com/2019/12/20/8000-years-of-zero-correlation-between-co2-and-temperature-gisp-2-ice-core-shows-opposite-is-true/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist