Babička může být ekologické prase. Co může být Greta?

Uveřejněno dne 29 července 2020 000 14:49
Zpívat o babičce, že je staré ekologické prase, se může. Vyřeší to pak jedna omluva šéfa veřejnoprávní WDR, aby se hlavní média přestala celou věcí zabývat. Je to jasný nenávistný projev. Kauzu najdete na iDNES zde.

Napadlo mě, co by se asi v médiích dělo, kdyby se někde na Youtube objevila písnička o tom, že Greta je alarmistické prase a k tomu autistka? Následovala by smršť článků, fejetonů a analýz o nechutné nenávisti, o nenávistných projevech, o nenávistné krajní pravici a tak všelijak podobně, jak by řekl Rychlonožka blahé paměti. To by doplňovaly dva požadavky: okamžité smazání videa a na ostrakizaci autorů. Počítám, že v čele kampaně by stál britský Guardian, Greenpeace a tak dále.

Kromě uvedeného by se také všichni pobuřovali nad tím, jak někdo může zpochybnit zjevenou pravdu o klimatické změně (která nám jaksi poznenáhlu vystřídala globální oteplování…). Možná by také někoho z těch věrozvěstů napadlo, že odmítání, nebo i jen pouhé zpochybňování víry v dvojjediného satana CO2 a spotřeby hovězího (jak by asi takový tvor mohl vypadat?), by už konečně mohlo začít být trestné. Alespoň by to někdo mohl nesměle nadhodit v nějakém rozhovoru, že to někde zaslechl, nebo tak něco. Takový zkušební balónek.

To aby osvícená Evropská komise nezapomněla, že jen na její blahovůli je zavedení zelené inkvizice. Oni by si to pak i představitelé vlád, které ještě trochu odolávají – Česko, Polsko, Maďarsko, Slovensko – rozmysleli. Komu by se chtělo, dopadnout jako katalánským ministrům, že? Ti přitom chtějí jen sebeurčení, což je princip, který celá Unie, včetně jejích osvícených excelencí v Komisi, z celého srdce uznává. Prý. I tak mají Katalánci pěknou polízanici! Roky kriminálu, které vyfasovali od veskrze nezávislého a objektivního španělského soudu, se mohou směle poměřovat s délkou kriminálu, kterou rozdávali soudruzi v padesátých letech. A to je „jen“ za snahu o sebeurčení.

Kolik by tak asi mohlo být za rouhání proti zelené víře spáchané v souběhu s veřejným pohrdáním nejsvětější zelenou světicí a v souběhu s vyvoláváním nenávisti proti lidem s jiným názorem, především zeleným a levicovým? Přitěžujících okolností by se jistě našlo mračno…

Hloupá legrace? Zatím ano. Ale už to k tomu směřuje. Jestli tomu nevěříte, projděte si českou publicitu toho nechutného případu s písničkou o babičce, která je ekologické prase a malé děti o ní zpívají ve veřejnoprávní (!) televizi WDR. Nikdo neodstupuje, média nežádají ničí hlavu, prostě se jen šéf WDR omluvil a je to. To byla jen taková chyba. To se stane, ne?

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist