Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným. Copak na to říká Greta Thunberg? Možná by trochu globálního oteplování neuškodilo…

Uveřejněno dne 11 srpna 2020 000 9:52

Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným. Copak na to říká Greta Thunberg? 🙂 Možná by trochu globálního oteplování neuškodilo. 🙂 Opalování a koupání jsme si letos moc neužili… Podle meteorologů a hydrologů jsme zažili nejstudenější a nejdeštivější červen za posledních několik desítek let. Vidíme, že snahy novodobých trockistů „poručíme větru, dešti“ se míjí účinkem a pánem přírody není ani Greta, ani Evropská komise, ani klimatický panel OSN…

Chraňme přírodu, ale bez klimatické hysterie a boje proti emisím CO2. Zelený úděl Evropské unie může ekonomiku úplně zničit. Sucho je stále problém. Ale lze ho řešit vysazováním stromů a vytvořením rybníčků, tůní a jezírek.

Letošní červen byl nejdeštivější za posledních zhruba 60 let. V Česku spadlo 151 milimetrů srážek, tedy 151 litrů na metr čtvereční, což je skoro dvojnásobek dlouhodobého průměru. Na svém webu to uvedl Český hydrometeorologický ústav. A šlo o nejchladnější červen od roku 1985.

Ano, je nutné bojovat proti suchu. Ale finanční prostředky je nesmyslné dávat do omezování emisí CO2 (to nemá na klima vliv), ale je potřeba zamezit dalšímu zabírání půdy pro stavbu skladů i továren – je nutné, aby se pro výstavbu využily již zabetonované či asfaltované brownfieldy, nikoli zemědělská půda či půda, kde je zeleň. Je potřeba podpořit sázení stromků a zeleně, která by v krajině zadržovala vodu a vlhkost, a podpořit tvorbu rybníčků a jezírek. Stejně tak je třeba podpořit pěstování plodin, které zamezují erozi – čili je nutné zastavit dotování řepky.

Řešením je také podpora infrastruktury našeho venkova a našich českých zemědělců a ochrana klíčových komodit. Zemědělská politika musí být znovu pod kontrolou našeho státu a hnutí SPD bude podporovat potravinovou soběstačnost našeho státu v nejzákladnějších komoditách, abychom byli připraveni na výživu obyvatelstva ČR pro případ války, ekonomické či migrační krize.

Stejně tak budeme podporovat obnovu našeho venkova, aby tam lidé zase chtěli žít. A musíme se starat o naši půdu. Proto potřebujeme přírodní hnojiva a proto potřebujeme, aby zde bylo dostatek krav a prasat. Jejich stavy nesmíme snižovat, ale zvyšovat. Musíme být soběstační!

Hnutí SPD má nový web! Podívejte se a sledujte každý den nové informace! www.spd.cz

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist