Moraváci, gratuluji Vám! Už skoro nic nepostavíte.

Uveřejněno dne 13 srpna 2020 000 12:32
Děti země vydaly závažné prohlášení. Nyní se budou soustředit hlavně na povolování silnic a dálnic na Moravě a ve Slezsku. Čechy budou odsunuty na druhou kolej.

Je vidět, že Moraváci jsou prostě lepší lidi a zaslouží si proto větší ochranu. A příroda na Moravě je o hodně cennější než v Čechách. Obyvatelé Moravy budou uchráněni od staveb dalších dálnic, zřejmě i železnic a pravděpodobně tedy nedojde ani na onen kanál Labe-Dunaj-Odra. Brouček je důležitější než nějakých pár desítek lidských životů, které odešly, zatímco se povolovaly a povolovaly stavby dálnic D5 a D8. Taktika podání odvolání v poslední den lhůty krátce před půlnocí byla jistě v zájmu věci a nikoliv jen výstředním naschválem všem, kdo na tu dálnici čekali jak na smilování boží.

Tyto spolky jsou alergické, když je někdo nazve zelenými, nebo ekologickými, teroristy. Faktem zůstává, že když riziko terorismu pomine, nebo se aspoň sníží, tak si člověk oddychne. A já se cítím trochu uvolněněji, doufaje, že se snad tedy v Čechách už dostaví D3, D11, D6, D7 a okruh kolem Prahy. Ostatně poslední úsek D11 k hranici je již vlaštovkou na lepší časy, kdy se všichni diví, že proti vydanému územnímu rozhodnutí se nikdo (rozuměj především Děti země) neodvolal.

Na Moravě to je trochu jinak. Poslední úsek D1 u Přerova se jen tak stavět nebude. To už víme všichni. A kolegové Moraváci, Děti země to s vámi jistě myslí dobře, ale vy to asi nebudete schopni docenit. To my v Čechách teď jistě uroníme slzičku, když se o nás tento dojemný spolek již nebude starat.

Ono to prohlášení Dětí země je vůbec i nadále veselé. Kromě výše uvedeného se v něm totiž uvádí i že od teď v Čechách tyto stavby jen pečlivě sledují a do jejich přípravy samy aktivně vstupují jen ve vážných a v naléhavých případech.

Úžasné. Takže do teď nevstupovali do řízení ve vážných a naléhavých případech? A jakých tedy?

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist