Další nepravda o Šumavě?

Uveřejněno dne 8 března 2011 000 12:32

prirodaAd Orientace LN 26. 2.: Pošumavské rapsodie

Vojtěch Kotecký se opakovaně snaží čtenáře přesvědčit, že zájmy veřejnosti na Šumavě hájí právě Hnutí Duha. Ke jmenování Stráského ředitelem parku klade řečnickou otázku: „Má vláda svěřit řízení národního parku člověku, jehož názory se rozcházejí s míněním většiny Čechů a Češek?“

Proboha, jmenování dr. Stráského přivítali představitelé šumavských obcí i krajů, na jejichž území Šumava leží. Pořád se pohybujeme na území s parlamentní demokracií, kde stát, kraje a obce reprezentují zvolené orgány, nikoli nevládní organizace. Kotecký říká, že „za ministra Dusíka byla připravena k podpisu Velká dohoda o budoucnosti národního parku a obce řekly, že jsou připraveny dohodu podepsat. Nedošlo k tomu pouze vinou brutálního zásahu krajských politiků“. Tvrdím, že to není pravda. Tzv. Velká dohoda připravená „zeleným“ ministerstvem byla pro obce naprosto nepřijatelná, a to byl také důvod, proč ji nepodepsaly.

Základní šumavská teze Hnutí Duha je, jak tvrdí Kotecký, že politici chtějí, aby konflikt pokračoval a oni jej mohli využívat. Říká „jak mu vyrazilo dech, když mu jeden špičkový krajský politik líčil svůj naprosto cynický plán, jak bude spor o Šumavu živit, aby si vyrobil nepřítele“. Vyzývám Vojtěcha Koteckého, aby přestal toho politika krýt a jeho jméno sdělil veřejnosti. Neučiní-li tak, budu si muset myslet, že Vojěch Kotecký opět nemluví o Šumavě pravdu.

Tomáš Jirsa

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist