CO SI TO TY KRÁVY DOVOLUJÍ?

Uveřejněno dne 24 srpna 2020 000 10:04

Evropské tažení proti skotu je jaksi v rozporu s tím, jak se nám prezentuje největší česká neziskovka Člověk v tísni se snahou vybrat peníze na zakoupení kozy do každé africké rodiny. Jak může být tak významná organizace zároveň natolik nezodpovědnou, chce li zachraňovat Afriku pomocí zvířat vypouštějících do vzduchu CO2? Možná by se každý dobrovolný dárce měl zamyslet nad problematikou vypouštění plynů zvířaty do ovzduší a zvážit, zda li záchrana domorodých černochů stojí za to riziko, že tu všichni díky klimatické krizi umřeme.

Úvodní odstavec berte jako jistou ironii. V jakých směrech? Člověk v tísni nikoho zachraňovat nechce, jde především o dobrý byznys. Společně s pašeráky z Lékařů bez hranic, kteří zvýšili aktivitu a neoperují již jen ve Středozemním moři, ale právě organizují pokus tisíce migrantů překonat maďarské hranice, patří k tomu nejškodlivějšímu z neziskového sektoru u nás. Prdící koza je proti nim naprosto nevinná, byť jeden jediný její pšouk možná obsahuje stopové množství plynu. Celkový ekoalarmismus postoupil do dalšího stupně.

Auta už to mají legislativně odpískané, a i jinak vcelku sympatický Boris Johnson prohlásil, že od roku 2035 se ve Velké Británii přestanou prodávat vozidla se spalovacími motory. Jistým balzámem je prohlášení automobilky BMW, která chce odstoupit od výroby nové elektrické platformy vzhledem k špatným ekonomickým výsledkům modelu i3 a nesmyslnosti a nepřipravenosti přechodu k elektromobilům. Celková situace kolem tohoto paradoxu má již své oběti v propuštěných zaměstnancích v automobilovém průmyslu. Zároveň dochází k paradoxu, kdy i na to málo vyrobených, a ještě méně prodaných aut prostě nejsou výrobci schopni dodávat baterie. Stojí již tak dosud pomalu jedoucí výrobní linky produkující elektrické Audi a Jaguáry. České Citigo na monočlánky nikdo ani po mohutné dotaci moc kupovat nechce, situace ve světě je obdobná a potěšilo i prohlášení, že Tesla 3 je mnohem lepší se spalovacím motorem než s tím na elektřinu. I přesto se pořádně dunící benzínový motor či dieselový efektivní agregát snaží Zelení odeslat do propadliště dějin. Přitom by se na tuto cestu měli vydat samotní.

Auta tedy nějak vyřešili, teď se politici v EU se svým programem nazvaným Zelený úděl pro Evropu snaží postoupit dále. Na řadě jsou tedy krávy. Nikoliv ty, které sedí v Evropské komisi, ale ty čtyřnohé. Nikdo neví kdo, ale asi někdo ano, prostě došel k závěru, že domácí skot je škodlivý pro zemskou atmosféru. Údajně trpí plynatostí a ovlivňuje zvyšující se teplotu planety. Je tedy třeba nasadit do boje nová opatření, nejlépe vytvořit novou ekologickou daň, která má zabránit pěstování skotu ve větší míře, než stanoví tabulky. A hned se rozjela kampaň, na jejímž konci bude velmi znatelné zdražení vepřového a hovězího masa. Samozřejmě jde o peníze, o nic jiného. Nebo jste si snad všimnuli, že by kolem pastvin byly pouště a vyšší teplota? Jak by musela vypadat naše planeta v době veleještěrů? A opět, není Evropa opět v roli šaška? Co stáda pakoňů, slonů, antilop a dalších zvířat v Africe? Neměli bychom je vybít, aby se nám nezbláznila rtuť v teploměru? Neměl by Nobelovu cenu za záchranu planety dostat proslulý bijec bizonů Buffalo Bill?

Ruku v ruce s těmito opatřeními jde reklama. Takže se nově dozvídáme, že všechny potraviny pocházející z živočišných zdrojů jsou pro nás nezdravé. Maso způsobuje rakovinu, mléčné výrobky a sýry také, lidé prý jako jediní pijí cizí mléko. Vysvětlete to kočkám, že na to nemají enzym. Lidé po tisíciletí jedí maso, pijí mléko, tlučou máslo, ale ve 20.století, kdy žijí nejdéle, se dozvídáme, že to od počátku evoluce děláme vše špatně. Takže řízky a ražniči vyměníme za toxické lososy a alergeny nasycené mořské plody, lov tuňáků zase připomíná hru na schovávanou, takže brzy také dojdou, velryby už svým počtem také nijak nepomohou, navíc pozor, právě oceány jsou obrovským zdrojem CO2. To může znamenat vypuštění moří klimatoteroristy v další fázi boje proti oteplování.

Jaká je tedy asi představa bruselských elit? Vytlučeme domácí zvířata, na pole zasadíme větrníky a sluneční elektrárny, mezi jejímiž panely budou jezdit elektrotraktory připojené prodlužovačkou a obdělávat metrové pruhy zeminy, v nichž bude zasazená marjánka. Místo cest na dovolenou se všichni pořádně zhulí, takže se ušetří za palivo pro auta a letadla. Ovoce a zeleninu budeme dovážet z Afriky, což je při pracovní morálce a ideálních podmínkách pro pěstování brambor a mrkve na tamních polích zaručující ve smyslu snižování evropské populace, ta prostě vymře hlady. Nebudeme potřebovat nemocnice, továrny, vlastně budeme v pohodě. Vysmátí, hladoví a šťastní, že nám je o stupeň Celsia chladněji. No není to krásná perspektiva?

Zdroj

Reakce
  1. 4 roky ago

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist