Nejzelenější matka v Británii změnila názor. Teď lobbuje za jádro

Uveřejněno dne 3 prosince 2020 000 14:21

Mluvčí britské odnože ekologické iniciativy Extinction Rebellion (Rebelie proti vyhynutí) Zion Lightsová se rozhodla hnutí opustit a začít pracovat pro jadernou lobby, konkrétně pro organizaci Environmental Progress. Ve čtvrtek o tom informoval deník The Daily Mail.

„Fakta se vlastně nezměnila, já jsem ale změnila názor, když jsem jim porozuměla,“ vysvětlila podle britského listu šestatřicetiletá matka dvou dětí.

Tvrdí, že v obklopení protijaderných aktivistů propadla strachu z radioaktivního zamoření, zbraní hromadného ničení a radioaktivního odpadu. Tyto děsy údajně pronikly do jejího podvědomí natolik, že začala zastávat postoje, které jsou v rozporu s vědeckým poznáním.

Někdejší šéfka komunikace iniciativy, které před časem paralyzovalo Londýn a další světové metropole, tvrdí, že se cítí podvedena, a poté, co si dopodrobna nastudovala materiály o jaderném palivu a odpadu, hodlá prosazovat získávání energie z jádra.

„Mám dlouhou zkušenost s prací na kampaních o ekologických tématech. Naposledy s prací mluvčí pro Extinction Rebellion UK. Nyní jsem se rozhodla z organizace odejít, abych přijala práci na kampani za jadernou energetiku,” komentovala změnu dresu.

Extinction Rebellion je nadnárodní sociálně-politické hnutí založené v roce 2018 skupinou akademiků. Organizuje protesty a demonstrace, kterými se jí daří paralyzovat části velkých měst. Hnutí, které je aktivní také v Česku, má tři hlavní požadavky: Vyhlásit stav klimatické nouze, dosáhnout uhlíkové neutrality do roku 2025 a sestavit shromáždění občanů pro demokratickou kontrolu vládních kroků v otázce klimatické krize.

Zion Lightsová v Británii nevstoupila do veřejného povědomí jen jako mluvčí hnutí Extinction Rebellion. Vydala rovněž publikaci o zeleném rodičovství a je jí přezdíváno nejzelenější matka Británie, poznamenal The Daily Mail.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist