NOVÁ ZELENÁ SMLOUVA ANEB JAK „ZNIČIT PROHNILÝ KAPITALISMUS“

Uveřejněno dne 15 prosince 2020 000 10:44

Hlavním heslem marxismu–leninismu bylo „Světu mír!“ a po něm následovalo – pokud se ten mír nepodaří uskutečnit – „Zničit prohnilý kapitalismus“, tedy prosperitu a demokracii Západu. A dnes vše nasvědčuje tomu, že se toto heslo začíná uskutečňovat právě v EU.

Je to hnutí BLM a potom také uhlíková neutralita, Nová zelená smlouva, kterou představila Evropská komise (EK), a má obnášet několik biliónů eur, přičemž se ví, že to žádný vliv na změnu klimatu mít nemůže, protože podíl EU 27 na lidských emisích CO2 je pouze 8,1 % (1) a když se podíváme na graf růstu globálních emisí CO2 od roku 1960, (2), tak vidíme, že největší emitenti CO2 jako Čína, Indie USA, Rusko a Japonsko, ani ostatní země se uhlíkovou neutralitou neřídí a řídit nebudou.

CO2emise2019

Z čehož je zřejmé, že klimatu by nepomohlo, ani kdyby EK zakázala i kynuté těsto, pivní pěnu, limonády s bublinkami, výrobu vína nebo kompostování, protože to jsou procesy, při kterých také vzniká CO2. Při kompostování vzniká nejen CO2 , ale i N2O a metan.

K této Zelené smlouvě přidala EK ještě Next Generation EU, plán na podporu oživení za 750 miliard eur, na který si ovšem bude muset vypůjčit, nejspíš od čínských bank. A z toho 310 miliard eur půjde na granty, tedy na dotace (4).

V tomto směru ani naše vláda nezaostává. Uhlíkovou neutralitu chápe jako dogma, o kterém se nediskutuje, a také si nechala schválit schodek rozpočtu 500 mld. Kč, což jistě povede k vyšší inflaci a zdražování.

K likvidaci prosperity EU má jistě také přispět organizovaná invaze negramotných Afričanů, islamistů, džihádistů a dealerů opiátů, které bude muset někdo živit a které nám EU neustále vnucuje, aby plánovaný rozvrat byl celoplošný a nezvratitelný.

Automobilový průmysl má být zlikvidován pomocí nové normy emisí pro osobní auta 95gCO2/km, která už letos platí pro všechny vyrobené vozy, což představuje kombinovanou spotřebu 4 l/100km pro benzinové motory. Její nedodržení pak bude znamenat penále v hodnotě několika miliard eur.

Uhelné teplárny a elektrárny budou likvidovány pomocí emisních povolenek, které ještě loni stály 8 eur a nyní již stojí přes 30 eur.

A zemědělství? „ Evropská komise právě vydala svou strategii „ Farm to Fork “, která je zemědělskou součástí Evropské zelené dohody. Oznamuje řadu nerealistických cílů: V příštím desetiletí mají zemědělci snížit používání přípravků na ochranu rostlin na polovinu, snížit používání hnojiv o 20 procent a přeměnit čtvrtinu celkové zemědělské půdy na ekologickou výrobu….

Evropská komise tedy v zásadě navrhuje menší sklizně. Pro spotřebitele to povede přímo k jedné věci: vyšší ceny. Jídlo bude stát více.“ (3)

Ale naštěstí příroda stojí na naší straně. Amazonští indiáni mají k Matce přírodě přímo posvátnou úctu, protože nás všechny živí a je až neskutečně moudrá. A my zase víme, že obsah CO2 v atmosféře se zvyšuje asi o 3 ppm ročně, přičemž dnešní koncentrace je 415 ppm, takže roční nárůst činí 3 / 415 = 0,72 %.
Důvod je evidentní: CO2 je potrava pro rostliny a mezi jeho obsahem ve vzduchu a výnosy zemědělských plodin je přímá úměra, tedy příroda ví, že lidí na Zemi přibývá a všichni chtějí jíst. Proto je nutné podpořit fotosyntézu a zvyšovat podíl CO2 v atmosféře.

Kolik lidí přibývá?

Zde uvádíme tabulku 14 nejmírumilovnějších zemí podle Global Peace Indexu (5), mezi kterými je na 8. místě i Česko, a je zde též uveden roční nárůst počtu obyvatel podle (6). Z tabulky je patrné, že tyto země žijí v souladu s přírodou, protože jejich průměrný přírůstek obyvatel je 0,49 %. To koresponduje s uvedeným nárůstem 0,72 % CO2 , protože zemědělské půdy ubývá, u nás také kvůli dotovaným solárním elektrárnám.

 

  • Pořadí Země Nárůst obyv. (%)
    1. Island 0,65
    2. Nový Zéland 0,85
    3. Portugalsko -0,29
    4. Rakousko 0,57
    5. Dánsko 0,35
    6. Kanada 0,89
    7. Singapur 0,79
    8. Česko 0,18
    9. Japonsko -0,30
    10. Švýcarsko 0,74
    11. Slovinsko 0,01
    12. Irsko 1,13
    13. Austrálie 1,18
    14. Finsko 0,15
    Průměrný nárůst 0,49

Naproti tomu v Africe je přírůstek obyvatel 2,54 %, což činí asi 32 miliónů lidí ročně, z čehož vyplývá, že nejspíš budou mít problém uživit se. My bychom jim ovšem mohli poradit, co s tím, kdyby o to stáli: zavést povinnou školní docházku podle Marie Terezie, sekulární stát podle Ataturka a zakázat dětské sňatky.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist