GLOBÁLNÍ OTEPLOVÁNÍ SE SICE OBČAS NEKONÁ, ALE PENÁLE ZA NĚJ ZŮSTÁVAJÍ

Uveřejněno dne 21 prosince 2020 000 10:37

Uhlíková daň, emisí povolenky a obchodování s nimi, nová norma emisí pro osobní auta 95gCO2 /km a penále za její překročení, to všechno bylo vymyšleno z důvodu miliardových zisků, které z toho plynou, a globální oteplování, o kterém se tvrdí, že bylo způsobeno hlavně lidskými (antropogenními) emisemi CO2 , je jen záminkou.. „Peníze až na prvním místě“, jak říkal prezident V. Klaus.

K těmto ziskům (ovšem jen pro někoho) můžeme připočítat i dotace pro obnovitelné zdroje energie, které jen v Česku činí 67 miliard Kč ročně (5).

Jelikož se ale globální oteplování někdy nekoná, jak je patrno z následujícího grafu ( rok 1998 až 2015), tak se to jednoduše přejmenovalo na „klimatické změny“, pod které už lze zahrnout i případné globální ochlazení, sucho i povodně, tornáda i krupobití, které pochopitelně také způsobil hlavně člověk svými emisemi CO2 , takže všechny zmíněné poplatky a penále nadále platí. To je opravdu „vědecká“ metoda.

V tomto kolosálním biliónovém podvodu jedou nejen obchodníci s emisemi, ale i mnoho prodejných vědců, médií i univerzitních profesorů, dokonce i Komise pro etiku vědecké práce při AV ČR, které jsme na toto téma poslali otevřený dopis (1), přičemž jejich odpověď byla následující:
„ Stanovisko, o které žádáte,  naše komise nemůže vydat. Oblast jejích kompetencí a způsob projednávání jsou vymezeny Etickým kodexem výzkumných pracovníků v AV ČR.“

SatelitGlobalTemp

Na grafu dle (2) je černými tečkami znázorněn průběh koncentrace CO2 v atmosféře od r. 1979 do 2016, hnědé tečky jsou jednotlivá měření teplot pomocí satelitů a červená křivka znázorňuje střední hodnoty teplot. Z grafů je na první pohled zřejmé, že nárůst CO2 nemůže být hlavní příčinou globálního oteplování už proto, že se v letech 1998 až 2015 žádné nekonalo, spíše je zde patrný mírný pokles.

Z dlouhodobého hlediska je ovšem globální oteplení patrné a činí 0,016 °C za rok podle (3). Takže pokud bude globální oteplování pokračovat tímto tempem, pak se můžeme v roce 2100 dočkat zvýšení o 1,28 °C.
Oteplení pak způsobuje tání ledovců a zvyšování hladin oceánů o 3,8 mm ročně (4), což také není nijak katastrofické, když uvážíme, že po skončení poslední doby ledové stoupla hladina moří a oceánů o 120 metrů (4).

Z výše uvedeného je zřejmé, že lidi, kteří jsou napojeni na penězovody obchodníků s emisemi, nepřesvědčí žádné argumenty, a tak nezbývá, než tvrdě odmítnout přispívat do těchto fondů, protože jinak to bude mít velký dopad na životní úroveň miliónů lidí.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist