Berlín je s elektřinou na hraně! Německu hrozí zimní rozpad sítě. Zachraňují to uhelné elektrárny na 100% kapacity

Uveřejněno dne 4 února 2021 000 11:31

„V zimě nám větrná a solární energie jede mezi 0 až 2 či 3 procenty, to je prakticky nula,“ říká německý profesor rozvodu elektřiny.

Zásobování Berlína elektřinou na hraně

Německo se teď nachází uprostřed zimy. Značná část země zažívá husté sněžení, což znamená, že sluneční panely jsou obvykle pokryty sněhem a jsou tudíž nepoužitelné. Ale i bez sněhové pokrývky týdny zatažená obloha brání nějaké výrobě elektřiny, která by stála za řeč.

Tuto zimu je navíc spousta období, kdy nefouká žádný vítr a tudíž zhruba 30 000 německých větrných turbín bylo převážně mimo provoz. Ve světě na 100% závislém a zelených energiích by to znamenalo 100% tmu doma.

Naštěstí v Německu pořád ještě existuje uhelná a jaderné energetická infrastruktura, takže se do toho pořád ještě může vložit a udržet zemi v chodu. Tak to tuto zimu dopadlo i v Berlíně, jak to odhaluje zpráva německé televize RBB:

Německý veřejný vysílač RBB (Berlin-Brandenburg) nedávno vysílal výše uvedenou zprávu o útrapách regionu s větrnou energií nazvanou: „Německé zelené energie zimou přetažené.“

Musí to zachraňovat uhlí

Zpráva přiznává, že všechna energie „teď pochází hlavně z uhlí a z elektráren v Lausitz,“ které teď „běží na plnou kapacitu.“

Je divné, že zrovna tato zpráva byla z archivu stažena, ale díky skupině protestujících proti větrné energii Vernunftkraft.de je pořád k dispozici na YouTube. V té zprávě mechanik z elektrárny LEAG v Lausitz Daniel Bartig RBB říká, že je skeptický k tomu, že by zelená energie mohla úlohu energetiky zvládnout a říká: „V současnosti pochází největší podíl energie z uhlí.“

Zelené energie nemají šanci udržet krok s poptávkou

Další je ve zprávě RBB interview s profesorem rozvodu energie na univerzitě v Cottbusu Haraldem Schwarzem, který RBB řekl, že je velice skeptický k tomu, že solární energie by mohla takovou úlohu zvládat. S tím, jak bude Německo zavírat své spolehlivé jaderné a uhelné elektrárny bude se rozestup mezi nabídkou a poptávkou nebezpečně rozvírat.

Politici „naprosto přezírají“ fyzickou realitu

Podle profesora Schwarze:

S tím, jak jsou dodávky větrné a fotovoltaické energie mezi 0 a 2 či 3 procenty, jsou prakticky nulové. Můžete to vidět ve spoustě grafů, jak máme dny i týdny v roce, kdy nemáme ani vítr ani fotovoltaiku. Např. zrovna v této době ani vítr a ani sluneční energie není a často přichází doba, kdy je vítr nesmírně chabý. Musím říci, že to jsou věci, které jsme fyzicky zjistili a známe je po staletí a ty jsme během diskusí o zelených energiích naprosto přezírali.“

Budeme v budoucnu muset záviset na zahraniční energii?

RBB pak varovala z narůstajícího nebezpečí z výpadku sítě v celém regionu, jako byl výpadek v Berlíně roku 2019.

Tak co se bude dít v budoucnu?

Zpráva říká, že plán je takový, že Německo bude muset více záviset na zemním plynu z Ruska, na uhlí z Polska a jaderné energii z Francie.

Stupidnost a zaslepenost zelené energie tu byla plně veřejně odhalena.

By P Gosselin on 28. January 2021

Zdroj

Reakce
  1. 3 roky ago

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist