Slezte z toho rypadla děcka, jste směšní

Uveřejněno dne 15 února 2021 000 13:05
Co může být trapnějšího, než radikální ekologický aktivista v Evropské unii? Tedy v části světa, která se překotně žene zeleným směrem, zatímco zbytek světa se jí směje. Hlupákům tohle ale nevysvětlíte.

A placení žoldáci se jen smějí.

Tak už zase vylezli na rypadlo, paní Müllerová, řekl by nejspíš Švejk při pohledu na partičku grínpísáků, kteří už zase vylezli na rypadlo v uhelném dole. Zakroutil by hlavou a pomyslel si něco o zabedněncích. Ale možná by se šeredně pletl. Tihle ekoteroristé jsou totiž dost možná za své exhibice zatraceně dobře placeni lidmi v pozadí. Těmi, kdo pochopili, že zelený byznys skýtá potenciál obrovských zisků. Bohužel, náklady poneseme my všichni.

Ať už jsou na rypadle hlupáci, nebo žoldáci, je to skoro jedno. V každém případě by je měla policie sundat a státní zástupce obvinit. Nechápu totiž, proč by měla mít tahle partička nějaké výjimky ze zákona. Násilně vnikat na cizí pozemky a ještě tam něco obsazovat či blokovat, je trestný čin. A tak by měl být taky posuzován.

A rozhodně nejde o nějaké potírání názoru. Nikdo nikomu nebrání být ekologickým aktivistou, pořádat demonstrace, psát články či statusy na sociální sítě. Ale pokud porušují zákony, stávají se ekoteroristy.

Navíc je opravdu směšné, když své násilné akce dělají tady, kde se uhelné elektrárny postupně zavírají a žádné nové se rozhodně stavět nebudou. Ekoteroristi by chtěli, aby se zavřeli hned. Protože jsou hloupí, nebo protože by chtěli zemi dostat do stavu, kdy se budou muset zbrkle a bez přemýšlení stavět nějaké jiné zdroje elektřiny a tepla. A když zbrkle a překotně, tak samozřejmě draho.

Tihle placení profesionálové svou taktiku samozřejmě nezmění. Ale chci věřit, že aspoň pár jedinců z té hloupé části ekoteroristů by mohlo prozřít. A buď začít dělat něco pořádného, nebo tedy jet blokovat rypadla třeba do Číny, Indie, Japonska, Vietnamu, Pakistánu, Zimbabwe, JAR a dalších zemí, kde se staví stovky nových uhelných elektráren.

Tam by ale nejspíš skončili rovnou ve vězení. U nás jim to prochází, ale u veřejnosti se svými trapnými akcemi rozhodně nebodují. Pod článkem tady na idnes si největší popularitu pod článkem o dalším lezeckém výkonu ekoteroristů vysloužil tento příspěvek: „Přerušit provoz, nechat je tam bez zájmu médií podle jejich potřeb, potom spočítat škodu a vzápětí exekutorsky vymáhat. A pokud je jejich majetek menší než škoda, do smrti by měli mít dluh za krkem a exekutora za rohem. Vím, jsem naivní.“

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist