Klimatická koťátka aneb nechutná ekofraška

Uveřejněno dne 15 února 2021 000 13:07
Proti trapnosti ekologických aktivistů jsem se vymezila už několikrát. Oni mě ale nutí dělat to znovu a znovu. Posledním „počinem“ byla vzpoura koťátek. Fakt nechápu, co je tohle za lidi.

Nejdřív mi dovolte rychle zopakovat fakta. Elektřina i teplo se u nás pořád částečně vyrábí z uhlí. Uhlí nám jednou dojde, navíc je jeho spalování neekologické, takže se od jeho využívání postupně odchází. Zatím ho ale pořád ještě bohužel potřebujeme, takže se investovaly a stále investují desítky miliard, aby byly alespoň elektrárny ekologičtější. To se daří a emise všeho možného se stále snižují. Existuje tzv. uhelná komise, která připravuje harmonogram, kdy a jak bude možné uhlí vyřadit úplně, aniž bychom si „zařídili“ závislost na dovozu a tím i drastické zdražení energie, nebo dokonce blackout.

Mně to všechno přijde logické. Prostě je nějaká realita a snažíme se zlepšit situaci. Ale pak přijde pár jedinců, kteří na realitu kašlou. Ovšem tvrdí, že to kašlání jim způsobuje uhelný prach. Alespoň je od nich hezké, že dali všem najevo, aby od nich zdravý rozum nečekali, a svoji akci, kdy už zase vylezli na rypadlo, nazvali vzpourou koťátek.

Přečetla jsem si jejich vyjádření. Co věta, to perla. Musela jsem se smát nahlas, když jsem četla, že uhlí prý způsobuje sociální destrukci, rozpad komunit a mezilidských vazeb, chudobu a obludnou nerovnost mezi lidmi. Fosilní kapitalismus. Intenzifikované vykořisťování všeho živého. Štěpící linie mezi lidmi po hranách genderu, rasy a dalších arbitrárních rozdílností.

Nemůžeme se asi divit, že koťátka propadla klimatickému žalu a uchýlila se k žalostnému mňoukání.

Tak ale dost legrace. Pevně doufám, že nejsem úplně hloupá, a že těm blábolům nerozumíte o nic víc než já.

To jsou totiž tak neuvěřitelné nesmysly, že už o tom nechci ani vtipkovat. Takže milá koťátka, nejprve vysaďte drogy, abyste se dokázala soustředit. Poté si laskavě zjistěte, čím topí tisíce chudších lidí, aby v zimě nezmrzli a finančně to utáhli. Stejně tak si laskavě zjistěte, o kolik zdražuje už roky elektřinu tzv. příspěvek na podporované zdroje. Stejně tak si zjistěte, o kolik by se ta elektřina ještě zdražila, kdyby se zbláznili i ostatní a přistoupili na ty vaše nesmyslné požadavky. A v neposlední řadě obvolejte své kočičí kamarády z jiných zemí a zeptejte se jich, odkud nám budou dovážet elektřinu, až jí budeme mít málo.

Až to všechno zjistíte, tak můžete zase začít žalostně mňoukat a procházet se po hraně genderu, rasy a dalších arbitrárních rozdílností. Ale pokud můžu poprosit, nikoho s tím už neotravujte.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist