DALŠÍ PODVODY KLIMATICKÝCH ALARMISTŮ

Uveřejněno dne 8 března 2021 000 11:12

Dr. Ed Berry, americký klimatolog, vydal nyní knihu Klimatický zázrak, neexistuje klimatická krize, příroda klima ovládá. Vydalo ji nakladatelství Amazon, je k mání zde (1).

V knize autor vyvrací několik tvrzení Mezivládního panelu IPCC a hlavně pak to, že antropogenní emise CO2 způsobily veškerý nárůst CO2 v atmosféře a způsobují nebezpečnou změnu klimatu.

Následuje graf dle (2), kde je červeně zakreslen graf obsahu CO2 v ovzduší a modře globální lidské fosilní emise v gigatunách CO2 za rok. A to má ukazovat, že především lidské emise způsobují zvyšování CO2 v atmosféře. Háček je ale v tom, že stejnou veličinu zde zobrazují dvěma jednotkami. Jednou jsou to milióntiny, tedy ppm, a potom gigatuny za rok. Jenže v matematice na ZDŠ nás učili, že když chceme porovnávat nějaké velikosti, tak je musíme převést na stejné jednotky, jinak že mícháme hrušky s jablky. Např. co je větší, 30 arů nebo 2 ha?

AtmosfCO2aemise

Toho se zřejmě držel i Dr. Berry, protože vycházel ze stejných údajů od IPCC, ale oba grafy nakreslil se stejnými jednotkami – ppm. U obsahu CO2 v atmosféře stanovil počátek, tedy nulové emise na rok 1750, protože starší emise nás nyní nezajímají, a lidské emise (spalování fosilních paliv) také, ale ty začínají prakticky až v roce 1850. Proto dnešní hodnoty obsahu CO2 na tomto grafu nejsou 415 ppm, ale jen 132.

Takže celkové emise jsou součet přírodních a lidských emisí minus jejich absorpce, je to plná čára CO2 level Data, měly v roce 1850 už hodnotu 5 ppm a byly čistě přírodní, protože lidské fosilní emise byly v té době ještě nepatrné. Lidské emise jsou zde zobrazeny čárkovaně a je to součet lidských emisí od roku 1750, přepočtený také na jednotky ppm.

Z obou grafů je patrné, že až do roku 1950 jsou celkové emise vyšší než lidské, a že tedy příroda musela do ovzduší přidávat své emise tak, aby bylo dosaženo hodnot, které byly naměřeny a které jsou na plné čáře. Tato skutečnost je na grafu vyznačena červenými pruhy a je z toho patrné, že tvrzení IPCC, že lidské fosilní emise jsou příčinou zvyšování obsahu CO2 v ovzduší je chybné. Je to také důvod, proč je uvedeno v názvu knihy „příroda ovládá klima“

Po roce 1960 součet lidských emisí nadále roste, takže příroda je musí absorbovat, přičemž tyto absorpce se také zvyšují. Takže v roce 2000 příroda absorbovala 40 ppm z celkových lidských emisí.

CO2EdBerry

Je jasné, že člověk přírodě nepomáhá, když likviduje tropické deštné pralesy, nebo si nechá lesy zničit kůrovcem, ale s tím by se dalo něco dělat, kdyby se nevyhazovaly miliardy na emisní povolenky nebo na dotace pro obnovitelné zdroje energie.atd.

V závěru knihy Klimatický zázrak Dr. Berry cituje Harolda Lewise, emeritního profesora fyziky z University of California, který ve svém rezignačním dopise Americké fyzikální společnosti 8.10.2020 napsal: „Teorie klimatu IPCC je největší a nejúspěšnější pseudovědecký podvod, jaký jsem kdy viděl ve svém dlouhém životě fyzika.“

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist