Čeká nás další teror od ekoaktivistů

Uveřejněno dne 8 března 2021 000 11:14
Malé umíněné dítě chce, aby bylo vždy po jeho. Když není, tak se vzteká. Většina dětí z toho vyroste. Ovšem z některých se stanou ekologičtí aktivisté a ve vztekání pokračují i v dospělosti.

Na rozdíl od malých dětí nesou dospělí za své činy zodpovědnost. A tak, když hnutí „Limity jsme my“ veřejně na Facebooku vyzývá k tzv. občanské neposlušnosti (přeloženo do lidské řeči k porušování zákona), nemůžou se aktivisté divit, až je bude většina lidí opět nazývat ekoteroristy.

Tentokrát se ekoaktivisté hodlají proměnit na ekoteroristy proto, že už dopředu vědí, že tzv. uhelná komise, která má určit termín a okolnosti konce využívání uhlí v České republice, prý rozhodne určitě špatně. Proto hodlají svůj ekoteroristický nátlak spustit dokonce ještě před oním rozhodnutím.

Je to pomýlené a trapné hned z několika důvodů. Zaprvé proto, že nenechají komisi, v níž mimochodem sedí i zástupci ekologických organizací, ani dodělat svou práci. Zadruhé proto, že na rozdíl od všech normálních lidí aktivisté zjevně nedokážou pochopit, že když z uhlí stále vyrábíme polovinu elektřiny a spoustu tepla, bude odchod od něj z řady důvodů dost složitou záležitostí, kterou je třeba pečlivě naplánovat. V první řadě je totiž nutné nejprve uhlí něčím nahradit, a to tak, aby nám i nadále svítily žárovky a hřálo topení, a současně jsme se při pohledu na složenky nemuseli jít oběsit. Zároveň přijdou s koncem uhlí o práci tisíce, nebo spíš desetitisíce lidí, a to v regionech, kde sehnat jinou nebude vůbec jednoduché. Nejsem technik, ale nepochybně to bude znamenat i nutnost zásahů do přenosové soustavy a spoustu dalších problémů. To ale ekoteroristy pochopitelně nezajímá. Oni budou dělat nátlakové akce, aby se zavřely doly i elektrárny ideálně hned zítra. Přesně ve stylu po nás potopa.

V neposlední řadě je jejich taktika trapná proto, že si svými akcemi sice nepochybně vyslouží pozornost médií, ale rozhodně ne sympatie veřejnosti. Schválně se, až zase polezou někam na rypadlo, nebo budou blokovat elektrárnu, podívejte, co ji lidé vzkazují třeba v diskusích pod články. Já se zejména tady na idnes vždycky skvěle bavím.

Drtivé většině lidí totiž na přírodě a životním prostředí opravdu záleží. Fandí tomu, aby bylo uhlí nahrazeno modernějšími a ekologičtějším technologiemi. Ale zároveň chápou, že to nejde ze dne na den. A také odmítají, aby kvůli tomu museli posílat tisíce korun do kapes nějakých solárních baronů. A už vůbec si nechtějí nechat něco diktovat od pár desítek, nebo když přijedou kámoši z Německa, tak od pár stovek ultralevičáků s moc pěknými dredy, kteří si myslí, že mají právo své vidění světa nutit ostatním, i když o to nikdo nestojí. A že to můžou dělat bez ohledu na zákony. Nemůžou.

Zdroj

Reakce
  1. 3 roky ago

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist