Na účet ekologických aktivistů proudí podivné statisíce

Uveřejněno dne 1 dubna 2021 000 10:23
Jsme otevřené občanské hnutí zdola proti těžbě a spalování uhlí. Sdružujeme jednotlivce z různých aktivistických i neaktivistických skupin po celé republice. Tohle o sobě tvrdí sdružení Limity jsme my.

Na jeho účet přitom proudí statisíce korun například i od člověka spojeného s mamutí farmaceutickou firmou.

Kdo platí nátlakovou organizaci, která zcela programově porušuje zákony? Z výroční zprávy za rok 2018 se dá zjistit, že ekoteroristi z „Limity jsme my“ dostali v tomto roce 125.050,50 z nadace s neuvěřitelným jménem Guerrilla Foundation. Když si dáte tu práci, zjistíte, že tuhle příšernost založil jakýsi Antonis Schwarz.

Kdo to je? Rodina Schwarz založila v roce 1946 farmaceutickou firmu Schwarz Pharma a v roce 2006 ji prodala belgickému koncernu UCB. Pokud vás zajímá, na čem Schwarz Pharma vydělala peníze, tak vězte, že největší rána se povedla při výrobě generik, tedy léků, které firma nevymyslela, ale pouze vyráběla jako kopii po vypršení patentové ochrany. Nejvíc si firma namastila kapsu na léku Omeprazol, což je de facto levnější kopie amerického žaludečního léku, který se používá na pálení žáhy.

Antonis Schwarz je tedy vše jen ne obyčejný kluk. Jestli se někdy někdo narodil se zlatou lžičkou v puse, tak je to on. Tento člověk za miliardy, které nevydělal, založil Guerrilla Foundation a platí ekoteroristy. Možná by se divil, že ho stejně jako další kapitalisty nenávidí. Jeho peníze jim ale samozřejmě nesmrdí.

Další statisíce mají Limity jsme my na účtu od anonymních dárců. Je fakt, že lidí, kteří vydělají miliardy na konci uhlí, je dost na to, aby si někteří z nich vydržovali partičku aktivistických žoldáků a žoldaček.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist