UHLÍKOVÁ NEUTRALITA – PODVOD, KTERÝ JE TŘEBA ODMÍTNOUT

Uveřejněno dne 10 května 2021 000 12:30

Globální oteplování je známá věc, ale některé oblasti se oteplují více a jiné méně nebo se dokonce i ochlazují. Často se globální oteplování nekoná (1998 – 2015, viz graf), a proto se začal používat termín klimatické změny, pod které lze zahrnout i sucha a povodně, hurikány i tornáda, vedra i mrazy. A tak může mnoho klimatologů dál tvrdit, že uhlíková neutralita nám problémy s klimatem vyřeší.

Následuje graf koncentrace CO2 ve vzduchu (1), který ukazuje, že nárůst CO2 je zcela plynulý, přičemž výkyvy jsou v důsledku změn teplot, srážek a vegetačního období během roku. Přitom 3 různé observatoře naměřily stejné střední hodnoty. Observatoř na Jižním pólu vykazuje nižší hodnoty a to znamená, že CO2, který emitují oceány v blízkosti rovníku, dorazí k Jižnímu pólu asi za jeden rok.

CO2ppm
Graf průměrných globálních teplot však vypadá jinak, z čehož vyplývá, že je to funkce mnoha proměnných. V letech 2016-2018 je zde patrný pokles, zatímco obsah CO2 plynule rostl.
To lze vysvětlit tím, že v té době se značně snížila sluneční aktivita viz následující graf (3). Je zde patrný pokles v množství energie přicházející ze Slunce o 1,5 W/m2. Podle klimatologů z NASA (3) je globální oteplování způsobeno přebytkem sluneční energie o 0,7 W/m2, takže zmíněný pokles o 1,5 W/m2 tento pokles globální teploty snadno vysvětlí. Analogicky by to mohlo mít vliv i na nárůst teplot v letech 2009 – 2016. Tedy že zvýšená sluneční aktivita způsobí ohřev oceánů, větší odpařování vody i vyšší přírodní emise CO2 a tím pádem i větší skleníkový efekt a pak oteplení, které je větší než následné ochlazení.

Globalotep1979-2019Američtí klimatologové z NASA (5) napsali v roce 2012:
„ atmosférický CO 2 musí být snížen na přibližně 350 ppm nebo méně, aby se zastavilo globální oteplování.“ (5).

Jenže dnes už jsme na hodnotě 415 ppm a ta plynule narůstá o 2 až 3 ppm každý rok. Ale zmíněným klimatologům to vůbec nevadí, oni dál budou podporovat uhlíkovou neutralitu, (hlavně v EU, protože v chudých zemích by nejspíš na ně lidi vzali klacky), kterou ovšem někdo bude muset zaplatit. Možná také příští generace, když to bude na dluh.

Takže jediným výsledkem tohoto boje za uhlíkovou neutralitu bude majetkový prospěch lidí, institucí, univerzit, různých vědeckých pracovišť a firem, kteří v tomto gigapodvodu jedou, zatímco ostatní jim to mají zaplatit.

Zdroj

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist