BILL GATES FINANCUJE VÝZKUM ZASTAVENÍ OTEPLOVÁNÍ POMOCÍ AEROSOLŮ

Uveřejněno dne 10 května 2021 000 12:34

Aerosoly rozptýlené ve vyšších vrstvách atmosféry snižují oteplování tím, že podporují vznik oblačnosti a také samy odrážejí sluneční paprsky zpátky do vesmíru, ale výzkumy na toto téma nejsou klimatickými alarmisty podporovány, protože by to mohlo zhatit jejich biliónový byznys s emisemi CO2. Proto také tato iniciativa naráží na jejich tvrdý odpor.

Bill Gates nyní financuje výzkumný projekt Harvardské univerzity, který má zkoumat vliv rozprášených mikročástic vápence do atmosféry na oteplování zemského povrchu i ovzduší.

„Agentura Reuters uvádí, že Harvardský projekt „plánuje otestovat kontroverzní teorii, že globální oteplování lze zastavit rozprašováním částic do atmosféry, které by odrážely sluneční paprsky.“….
Ve Švédsku již plánované lety se zkušebním balónem probíhají.“ (1)

„Švédská Vesmírná korporace tento týden souhlasila s tím, aby pomohla vědcům z Harvardu odpálit balón poblíž arktického města Kiruna v červnu příštího roku (2021). Přepravila by gondolu s 600 kg vědeckého materiálu do výšky 20 km.” (2)

AerosolyzJap

Vliv aerosolů na klima a počasí je ovšem pouze regionální, protože zůstávají v atmosféře jen několik dní. Takže země, kterým globální oteplování nevadí, to vůbec nemusí řešit. Výzkum v tomto oboru provádí také Čína, protože má velké problémy se záplavami i krupobitím:

„ Čína na začátku prosince zveřejnila své záměry masivně ovlivňovat počasí. Chce experimentální programy, které způsobují srážky, využívat na území o rozloze odpovídající Indii… Už během příštích pěti let by mohla Čína těmito technologiemi kontrolovat oblast o rozloze 5,5 milionu kilometrů čtverečních, na níž chce ovlivňovat množství srážek. Půl milionu kilometrů čtverečních bude pokryto systémy na potlačování krupobití, které může poškozovat úrodu.“ (3)

Výsledek harvardského výzkumu zatím ještě není znám. Jisté je pouze to, že milióny, které obchodníci s emisemi CO2 rozdávají těm médiím, univerzitám a vědeckým týmům, které zpívají podle jejich not, Bill Gates nepotřebuje.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist