Studie ukazuje, že arktického ledu bylo v moderní historii nejméně ve 40. letech, ne dnes!

Uveřejněno dne 24 května 2021 000 13:01

Kdyby byl Al Gore aktivistou ve 40. letech určitě by do roku 1960 předpovídal Arktidu bez ledu nebo nejméně do roku 1980. A samozřejmě by byl jako obvykle úplně vedle.

Takže byl sériový přeháněč Gore zase odhalen

Ve 30. a 40. letech se planeta oteplovala také takovým tempem, jaké jsme zažívali posledních 30 let. I v té době se v novinách objevovaly články o rychle tajícím Severním ledovém oceánu. Pak se ale svět ochladil a arktický led se obnovil a vše bylo zapomenuto.

Arktický led byl ve 40. letech na nízké úrovni

Teď dopisovatel NTZ Kenneth Richard zrovna tweetnul o nové studii Van Achter et al, 2020, která zjistila, že Arktida ve skutečnosti zažila v moderní době nejnižší objem mořského ledu ve 40. letech a teď zrovna nedávno, jak klimatičtí alarmisté rádi tvrdí. Jejich studie o ledové pokrývce do roku 2005 uvádí následující graf:

Odchylky objemu arktického ledu od střední hodnoty v historii (1850-2005)

Jak graf výše ukazuje, objem arktického ledu ve skutečnosti dosáhl nejnižšího bodu ve 40. letech, než nabyl dalších 10 000 kubických kilometrů (což odpovídá 5 milionům km čtverečním 2 metry tlustého mořského ledu) do roku 1980. Takový ohromný nárůst znamená, že tehdy docházelo k celkem dost velkému ochlazování.

Všimněte si jako po minimu ve 40. letech bylo dosaženo vzestupu objemu ledu ke střední hodnotě během pár let, do roku 1949. Hýbat s tím tak tedy nemohl nějaký CO2, nýbrž mocné přírodní síly jako oceánské cykly. Každému kromě dnešních médií a hysterickým alarmistickým aktivistům musí být jasné, že na dnešním mořském ledu není vůbec nic nezvyklého.

Mohl by to být konec oteplování?

Planeta vypadá, že nejspíš zase už globálního ledového minima dosáhla a jsou tu signály, že už to zase mrzne. Tak je to s ledovci po celém světě. Pravdou je, že v nedávných desetiletích ustoupily, ale jsou tu příznaky, že ten trend se zpomalil a spíše se už obrací.

Rostoucí ledovec

Kenneth např. uvádí náhle zase rostoucí ledovce, např. Shisper Glacier v Pákistánu. V jeho odborném článku se uvádí: „Okraj ledovce postoupil od února 2018 do září 2019 o 1047 m!“

A:

„Od roku 2009 do roku 2016 jeho ledová plocha a délky narostly o 6,27 km2 a 1,45 km.“

Historie nám říká, že v mladších časech holocénu bývaly ledovce všude po světě daleko menší a že na současném stavu ledů není nic neobvyklého.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist